Plural Fund II keskendub varajase staadiumi, eelkõige seemne- ja A-seeria idufirmadele, mis otsivad mõjusaid lahendusi probleemidele suuremahulistes sektorites, näiteks ehituses ja tervishoius. Lisaks kapitalile pakuvad Plurali ettevõtete asutamise kogemusega partnerid idufirmadele oma mentorlust ja tuge.

Wise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus ja Teleporti kaasasutaja Sten Tamkivi kõrval kuuluvad Plurali partnerite hulka Songkicki kaasasutaja Ian Hogarth, HelixNano kaasasutaja Carina Namih, HelixNano kaasasutaja ja Bigpointi endine tegevjuht Khaled Helioui.

“Ainult 8 ptotsenti Euroopa riskikapitali investeerimisfondidest koosnevad meeskonnast, kes on varem ettevõtet üles ehitanud. Pluralit eristab partnerite ettevõtlik mõtteviis ja praktiline lähenemine investeerimisele. Samal ajal kasutame ainulaadset ja uuenduslikku fondimudelit, et näidata meie pühendumist ja kaasatust,“ ütles Taavet Hinrikus.

SmartCapi Riskikapitalifondi portfelli kuulub viis fondiinvesteeringut: Tera Ventures I, Superangel One, Superangel Two, NATO Innovatsioonifond ja nüüd Plural Fund II. „Meie jaoks vastab Plural väga hästi uuele investeerimisstrateegiale, olles silmapaistev, Eesti juurtega ja koduturul fookust hoidev riskikapitalifond,“ ütles SmartCapi juhatuse liige ja fondijuht Sille Pettai.

Ta lisas, et Plurali rahastusringis osalemine annab SmartCapile võimaluse investeerida rekordilise suurusega riskikapitalifondi, mis tegutseb keerulistes turutingimustes meie piirkonnas. „Ajal, mil Euroopa investeerimismahud riskikapitalifondidesse on üldises langustrendis, loob Plural atraktiivseid võimalusi neile, kes on valmis investeerima,“ ütles Pettai.

Tallinnas ja Londonis tegutseva Plurali missiooniks on investeeringutega avaldada Euroopale SKP-skaalal mõju, tegeleda süsteemsete riskidega ja vähendada ebavõrdsust. Plurali portfell sisaldab mitmesuguseid riistvara-intensiivseid ettevõtteid nagu fusioon-energia arendaja Proxima Fusion, robotkullerite firma Starship ja ehitustööde automatiseerimisega tegelev Monumental. Samuti AI tarkvaralahendusi, näiteks õendusplatvormi TetonAI, kindlustusvaldkonnas tegutsevat ettevõtet Feather ja õigusvaldkonnas tegutsevat Robin AI-d.