Projekti arendaja Favorte investeerib elurajooni rajamisse 55 miljonit eurot. Lähiaastatel kerkib 7,5 hektari suurusele maa-alale 23 kortermaja 334 koduga, millest 72 on ehituses. Eri suurusega peredele mõeldud 2- kuni 5-toalised korterid jäävad suurusvahemikku 42-98 ruutmeetrit.

„ Kuigi majade ehitus alles käib, kihab siin elu juba praegu – oleme tänaseks piirkonda rajanud kilomeetrite viisi kergliiklusteid, mis haakuvad teiste spordiradadega ja mida kohalikud juba väga aktiivselt kasutavad,“ ütles Favorte juhatuse liige Rainer Hinno.

Elamuarendusest 600 m kaugusel kasvab jõudsalt ka Tallinna suurim kaasaegne äripark. „Rehelepa elurajooni projektiga paralleelselt näeb meie pühendunud tiim igapäevaselt vaeva, et muuta käeulatuses asuvat Tähetorni Tehnoparki aina atraktiivsemaks nii äridele kui ka kohalikele elanikele. Tänaseks on ärilinnakus üürileping sõlmitud 33 ettevõttega, kes pakuvad teenuseid auto- ja tehnikahooldusest ilu-, kodu- ja sporditoodeteni välja,“ lausus Hinno.

Favorte projektijuht Gert Tomingas (vasakul) ja Mitt&Perlebachi projektijuht Taavi Vendel (paremal).

Ehitusfirma Mitt&Perlebach asutaja ja kaasomaniku Kristjan Miti sõnul on neil Favortega seljataga juba pikem tulemusrikas koostöö, kus mõlemad osapooled alati rahule jäänud. „Objektil kulgeb kõik plaanipäraselt ja oleme kenasti graafikus. Tänaseks on kõik majad saanud tellingute ja katte alla ning edaspidi on fookus fassaadi soojustamisel ja sisetöödel,“ sõnas Mitt.

Sarikapeo pidamise ajaks oli Rehelepa esimese etapi korteritest müüdud 30 protsenti. Elamute kütte eest hoolitseb gaasi- ja õhksoojuspumbast koosnev süsteem, mida juhib hooneautomaatika. Majade katustele paigaldatakse ka päikesepaneelid katusel, mis aitavad katta energiatarbimist.

Rehelepa elamurajooni finantseerib LHV Pank.