Eelmise finantskriisi ajal tegi üks arendaja ootamatu lükke ja lasi kõikidel oma portfelli objektidel hinnad 20-25% alla. See tõmbas alla kogu turu. Portfell oli neil toona nii suur, et teised pidid kaasa minema. Selleks arendajaks oli YIT, kes eelmisel nädalal oma aastate tagust tempu kordas.

„Oi, pagan, jälle YIT!“ mõtles Sooman autoroolis istudes. „Välkmüük! Mul olid kohe juuksekarvad püsti,“ kirjeldab Sooman oma esimest emotsiooni uues podcastis. „YIT nimetab asju lihtsalt õigete nimedega, aga tuttav tunne oli küll.“

Vatsel lisab, et inimeste vaates võib YITi samm olla väga positiivne, sest uusarenduste kinnisvara ongi muutunud paari aastaga väga kalliks: „See on muutunud kättesaamatuks.“

Uue podcasti esimeses osas kuuled veel, mis võiks juhtuda kinnisvarahindadega, õigemini, mis peaks juhtuma. Miks Narvas korterite pakkumine hüppeliselt kasvanud on? Lihtne selgitus, mis loom on euribor ja kas pangad ikka teenivad pööraselt raha. Kas me näeme peagi väga madalaid pangapoolseid intressimarginaale? Mida pankur täna klientidel teha soovitab? Millised on panga vahetamise plussid ja miinused?

Saatejuhtide vahel läheb juba esimeses saates lõbusaks vaidluseks, õhus on pinget.

Uues podcastis „Hunnik pappi ja suitsev kinnisvara“ lahatakse kaks korda kuus ausalt Eesti kinnisvaramaastiku märgilisemate uudiste ja teemade üle. Saatejuhtideks Peep Sooman Pindi Kinnisvarast ja Catlin Vatsel LHV-st.

1x
00:00