Euroopa üks suurimaid indekseid Stoxx 600 langes täna ligi 0,2%. Enamik sektoreid olid miinuses ajal, mil ka USA aktsiafutuurid näitasid langust. Aasia aktsiad võtsid samuti väikese hingetõmbepausi pärast pea seitset päeva kestnud tõusu. Investorid hoiavad hetkel silma pingsalt peal toormehindadel pärast seda, kui kuld ja vask on viimasel ajal kombanud kõigi aegade kõrgemaid tasemeid.

Ometi on suurim fookus ja investorite pilgud sel nädalal suunatud eeskätt Nvidia poole, kes teadupoolest etendab tehisintellekti hulluses olulist osa. Nvidia on oluliselt vedanud ka S&P 500 häid tulemusi. Tänavu aasta algusest on Nvidia aktsia ligi 90%. Eilne ehk esmapäevane 2,8%-line tõus viis rekordkõrgustesse ka tehnoloogiaindeksi Nasdaq 100. Samas annab turgudele hoogu ka indikatsioonid riigivõlakirjade intresside langus, sest Föderaalreserv ja mitmed keskpangad on teatanud võimalikest intressikärbetest selle aasta jooksul.

„Hiljutised inflatsiooni- ja kasvunumbrid, samuti Föderaalreservi andmed, on pakkunud olulist toetust turgude kõrgemale ronimises. Nvidia 2024. aasta esimese kvartali tulemused võivad anda veel oluliselt hoogu juurde,“ tõdeb UBS-i finantsteenuste osakonnast Jason Draho.