1. Loo aasta ringi kaunina püsiv aed

Kaunid lillepeenrad on iga koduhoovi au ja uhkus. Kombineerides erinevaid püsikuid ja hooajalisi lilli, on võimalik luua tõeliselt ainulaadseid kooslusi, mis näevad ilusad ja lopsakad välja igal aastaajal.

Peenarde rajamisel arvesta asukohta ja asetust päikese suhtes. Üheaastased suvelilled vajavad enam hoolt, seega investeeri pigem kestvatesse püsililledesse ja kõrrelistesse. Istuta ka igihaljaid taimi, nagu elupuud, jugapuud või küpressid, et luua endale aasta ringi rohelisena püsiv ja praktiliselt hooldusvaba aed, mis pakub silmailu aastast aastasse.

2. Silluta jalgteed

Sillutatud teed ja platsid muudavad hooviala viimistletuks ning väljapeetumaks. Maa- või tänavakivist rajatud jalgtee on praktiline ja ilus ning muudab aias liikumise ilmast hoolimata mugavaks.

Sauna, terrassile või grillinurka viiv jalgrada võib olla praktiliselt sirge või hoopis mänguliselt looklev, mis lisab hoovile pehmust ja romantilisust.

3. Vaata üle väravad ja aiapiirded

Korralik piirdeaed tagab kodule turvalisuse ja privaatsuse ning annab koduhoovile hoolitsetud välimuse. Aastate jooksul võib puitaed oma esialgse välimuse kaotada, mistõttu tuleb seda aeg-ajalt üle värvida.

Ka võrkaiad ja metallist aiapiirded ning väravad vajavad hoolitsust. Kui metalli pind on hakanud roostetama, on võimalik see spetsiaalsete vahendite abil puhtaks küürida ning uuesti üle värvida. Koos aiapiirete renoveerimisega võiks kaaluda ka väravate automaatika lisamist, et liikumine veelgi mugavam oleks.

4. Tõsta maitsetaimed kastidesse

Kaasaegses aiakujunduses on järjest levinum, et maitsetaimi kasvatatakse peenarde asemel dekoratiivsetes taimekastides. Maitsetaimekastid võib valmistada sobivast puidust, aga ka muudest materjalidest, näiteks taaskasutatud plastist ja kivist. Leia maitsetaimekastidele sobiv efektne värvilahendus ja kuju ning raja nendeni ka jalgtee või sillutis. Nii saad aromaatset peterselli, basiilikut ja salatilehti noppimas käia täiesti puhta jalaga.

5. Soeta kasvuhoone

Paljude pered unistavad ka kasvuhoonest. Aiapoodides on saadaval nii kihtplastist kui ka klaasist kasvuhooneid. Tugeva konstruktsiooniga kasvuhoone on investeering pikkadeks aastateks.

Oma kasvuhoone tomatid, kurgid, paprikad ja viinamarjad on luksus, mis pakub suurt rõõmu ning maitseelamusi igale aiaomanikule ja tema sõpradele. Kui kasvuhoones on ruumi, saab taimede vahele sättida ka õdusa istumisnurga ajaveetmiseks.

6. Ehita aeda praktiline kuur

Kui sinu aias on puudu säilitusruumist, siis ehita aianurka praktiline kuur, kus korrektselt hoiustada aiatööriistu ja muid töövahendeid, aga ka murutraktorit või robotniidukit. Lisaks sellele, et kõik aiatööriistad saad uues kuuris kenasti paika sättida ja tead alati, kus vajalikud asjad on, hoiab see ka sinu hoovi paremini korras. Samuti saad talveks kuuri alla panna suvemööbli ja jalgrattad.

7. Sea terrass suvekorda

Päikesele avatud terrass pakub ideaalseid võimalusi suvepäevade ja -õhtute nautimiseks. Puidust terrass vajab kevaditi pesemist ja õlitamist. Kui avastad, et terrassi pind on lagunenud või pehkinud, siis hinda, kas piisab üksikute terrassilaudade väljavahetamisest või vajab kogu terrass renoveerimist.

Terrassile saad kujundada mitmekülgse puhkeala – soeta ilmastikukindel mööbel ja söögilaud, riputa seinale kaunistuseks lilleamplid ja too välja päikesetoolid, et olla soojadeks ilmadeks valmis.

8. Ära unusta grillitarvikuid

Pole vist enam aeda, kus poleks mõnusat grillinurka. Suveõhtute nautimise juurde pere ja sõpradega kuulub ilmtingimata grillimine.

Uuenda oma aia grillielamusi, teades, et parimad road valmivad klassikalisel söegrillil ja kiiremad naudingud gaasigrillil. Gaasigrill paistab silma hea kasutusmugavusega, sest sellel saab temperatuuri lihtsasti reguleerida ja see kuumeneb vaid minutitega. Valmista maitsvaid grillroogi ja naudi Eestimaa suve.

9. Suuremateks ostudeks on remondilaen

Aia renoveerimine, haljastamine ja kasvuhoone, terrassi või kuuri ehitamine on tavapärasest suuremad väljaminekud. Kui soovid need kulud hajutada pikemale perioodile, tuleb sulle appi Hüpoteeklaenu remondilaen.

Kinnisvara tagatisel remondilaen pakub paindlikke tingimusi ja kuni 20-aastast maksetähtaega. Remondilaenu abil võid kodus ja hoovis ette võtta ka põhjalikud ehitus- ning remonditööd. Nii saad kõik vajalikud tööd tehtud ühekorraga, et juba sel suvel perega kaunist ja uudset koduaeda parimal moel nautida.

Kui sul on küsimusi remondilaenu teemal, siis helista julgelt Hüpoteeklaenu tasuta lühinumbril 1203.

Tähelepanu, Hüpoteeklaen AS pakub finantsteenust. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja konsulteeri meie asjatundjaga!

Krediidi kulukuse määr on 12,98% aastas järgmistel näidistingimustel: laenusumma 10 000 €; tagasimaksete arv 84, intressimäär 7,9% + 6 kuu EURIBOR aastas, lepingutasu 300 €, laenu tagasimaksete summa 14511,63 € ja laenu kogusumma 14811,63 €. Laen tagatakse hüpoteegiga kinnisvarale ja laenu võtmisel tuleb sõlmida tagatisvara kindlustusleping.

Jaga
Kommentaarid