Pane paika plaan

Uue korteri või kodu sisustamisel tuleb arvesse võtta kõigi pereliikmete vajadusi ja harjumusi. Mõtle alustuseks läbi, kui palju inimesi peaks mahtuma söögilaua äärde, kui palju on vaja kappe ja garderoobiruumi ning millist pehmet mööblit elutoas vajad, et kogu su pere end seal mugavalt tunneks.

Kui soovid olemasolevas kodus mööbliesemeid välja vahetada, tee esmalt nimekiri asjadest, mis selliste hulka kuuluvad. Tihti selgub, et enne mööblivahetust on mõistlik üle värvida ka seinad, laed ja uksed-aknad, panna uus tapeet või vahetada välja ka põrand. Nii saab terve ruum ühekorraga värske ilme ja sul ei ole tarvis nii pea uuesti remonditöödega tegeleda.

Leia oma stiil

Sisustamine on loominguline tegevus ja tõelise kodutunde loomiseks tasub võtta aega, et leida stiil ja värvilahendus, mis sobib kokku sinu olemusega. Sisustamiseks on palju erinevaid võimalusi. Pikalt moes olnud modernse sisustusstiili kõrval on populaarsed ka taaskasutus, looduslähedased materjalid ja eri stiilide kokku sobitamine.

Sisustusideid leiad e-poodidest, sotsiaalmeediast ja mujalt internetist. Kui oled oma stiili läbi mõelnud, on lihtne vältida emotsioonioste, mis ülejäänud sisekujundusega kokku ei sobi. Kokkuvõttes lihtsustab stiili valik teha sul järgmisi samme oma unistuste kodu loomisel, vähendades nii aja- kui ka rahakulu.

Eelista kauakestvaid ja omavahel kokku sobivaid mööbliesemeid

Sisustust valides investeeri pigem kvaliteetsetesse mööbliesemetesse ja materjalidesse, mida ei peaks aasta-paari pärast välja vahetama.

Samuti tasub jälgida, et kodusisustus sobiks omavahel kokku värvide ja materjalivaliku poolest. Kui sinu kodu juurde kuulub terrass või rõdu, võiks ka õuemööbel sobida toas olevate mööbliesemetega. Võta eesmärgiks, et eluruumid ja väliala moodustavad ühtse ja loogilise terviku, kus iga detail on läbi mõeldud ja kus on mõnus aega veeta.

Arvuta välja kodusisustuse eelarve

Kui oled eelnevad sammud teinud ja plaani paika saanud, arvuta kokku, milline on sinu kodusisustuse eelarve ja kui palju oled valmis erinevate mööblielementide peale kulutama. Arvesta, et lisaks mööblile vajad sa meeleolu loomiseks ka kardinaid, vaipu ja muid dekoratsioone.

Kõige suurem kuluartikkel on sageli köögimööbel. Kindlasti ära unusta eelarvesse lisada köögiseadmeid, nagu uus ahi, pliit ja nõudepesumasin.

Uut kodu sisustades tasub esikusse või magamistuppa ehitada ka garderoob, kuhu on võimalik paigutada kõik riided ja muu vajalik. Nii saad lahtised asjad silma alt ära ja üldmulje jääb korrastatum.

Arvesta ruumide suurusega

Üks levinumaid vigu sisustamisel on see, et ostetakse vales mõõdus diivan või voodi, mis ei lähe kokku toa proportsioonidega. Siin kehtib reegel – üheksa korda mõõda ja alles seejärel osta. Lisaks toa mõõtudele tuleb arvestada ka ukseavadega. Teisele korrusele topeltlaia voodit ja madratsit ostes tasub enne veenduda, kas ja kuidas sellega trepist üles saab.

Köögimööbli ja garderoobi tellimisel tuleks siiski appi võtta spetsialist ja kohale kutsuda mõõdistaja, kes mõõdab millimeetri täpsusega sinu seinte laiuse ja kõrguse. Nii on kindel, et eritellimusel valmiv mööbel arvestab täpselt sinu soovidega ning vastab ruumi võimalustele ja vajadustele.

Sisusta koos Hüpoteeklaenu remondilaenuga

Kodu sisustamine on keskmisest suurem väljaminek, eriti juhul, kui on plaan osta uus köök, vahetada välja suuremad mööbliesemed või sisustada terve kodu ühekorraga. Sisustusplaanide elluviimisel tuleb sulle appi Hüpoteeklaenu pakutav remondilaen.

Kinnisvara tagatisel remondilaen võimaldab uue kodu sisustada stressivabalt. Remondilaenu abil saad ette võtta korteri, kodu või suvila põhjaliku uuenduskuuri, teha vajalikud remonditööd ning seejärel vahetada välja olulisemad sisustuselemendid. Remonditud ja hästi sisustatud kodu tõstab nii sinu elukvaliteeti kui ka sinu kinnisvara väärtust!

Kui sul on küsimusi remondilaenu teemal, siis helista julgelt Hüpoteeklaenu tasuta lühinumbril 1203.

Tähelepanu, Hüpoteeklaen AS pakub finantsteenust. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja konsulteeri meie asjatundjaga!

Krediidi kulukuse määr on 12,98% aastas järgmistel näidistingimustel: laenusumma 10 000 €; tagasimaksete arv 84, intressimäär 7,9% + 6 kuu EURIBOR aastas, lepingutasu 300 €, laenu tagasimaksete summa 14511,63 € ja laenu kogusumma 14811,63 €. Laen tagatakse hüpoteegiga kinnisvarale ja laenu võtmisel tuleb sõlmida tagatisvara kindlustusleping.

Jaga
Kommentaarid