Euroopa Keskpank on alates 2022. aasta juulist euro baasintressimäära tõstnud 10 korda, kuid kasutajasõbralikke viise selle edasiandmiseks tavaklientidele ei ole turul endiselt näha. Eestis seisab 65% majapidamiste hoiustest (7,9 miljardit eurot) nõudmiseni hoiustel, mis teenivad keskmiselt 0,01% intressi. Tähtajalised hoiused aga lukustavad raha ebamugavalt pikaks ajaks.

Samas peab investor arvestama, et eraisiku alt intressitulu saades võetakse saadud tulust 20% tulumaksu.

„Tundub uskumatu, et pea kaks aastat kestnud intressimäärade tõusu taustal ei ole tavainimesel siiani ilma raha lukustamata võimalust teenida tugevat tootlust, mis ulatuks reaalse Euroopa Keskpanga baasintressimäära lähedale,“ tõdeb Lightyeari kaasasutaja ja tegevjuht Martin Sokk.

Lightyeari Kasvufondi eesmärk on võimaldada kasutajatel panna oma säästud võimalikult efektiivselt ning kasutajasõbralikult kasvama. Kasvufondi kaudu investeerivad kliendid BlackRocki rahaturufondidesse, mis pakuvad kõrges intressikeskkonnas suurt tootlust. Need fondid on tugevalt reguleeritud ning investeerivad turvalistesse alusvaradesse nagu võlakirjad, kommertspaberid ja tähtajalised hoiused. Samal ajal hoiab Kasvufond raha alati kättesaadavana.

Kasvufondi 3,83% tootlus on kõrgem kui kohalike pankade sarnase likviidsusega toodetel. Ajal, mil pangad on hakanud tähtajaliste hoiuste intressimäärasid langetama, lööb 3,83% tootlus ka pea kõiki raha lukustavaid hoiustamise võimalusi.

Kasvufondi näol on tegemist eraldi kontoga Lightyeari rakenduses, kuhu kantud raha hakkab koheselt teenima igapäevaselt arvutatavat tootlust, mis makstakse välja iga kuu alguses. Kui kasutaja võtab raha Kasvufondist välja kuu keskel, makstakse talle kogu teenitud tootlus iga päeva eest, mil ta on raha Lightyearis hoidnud. Eurodelt saadav 3,83% netotootlus on arvutatud aastase liitintressimäärana (APY), mis arvestab tootlust, võttes arvesse teenitud tootluse taasinvesteeringud Kasvufondi.

Kasvufondi kõrval jääb alles ka Lightyeari intressipakkumine investeerimata rahalt, mis on eurode puhul annualiseeritult 3,25%.