Ida-Virumaa kui võimaluste aken

Lähiaastatel on oodata tänu õiglase ülemineku fondi toele Ida-Viru maakonnas majanduse mitmekesistamist. Lähema kuue aasta jooksul investeeritakse maakonda ligi 600–800 miljonit eurot. Ettevõtluse kasv tänu õiglase ülemineku fondile on märkimisväärne: rajatakse uued tööstused, inkubaatorid, filmistuudiod, ülikoolid käivitavad uusi õppekavasid. See omakorda loob uusi võimalusi ka kinnisvarasektoris ja Ida-Virumaa peab olema valmis uuteks elanikeks ning kõige sellega süsteemselt tegelema.

Lisaks eeltoodule tuleb arvestada, et tänu õiglase ülemineku fondile (ja muude EAS-i ning KredExi ühendasutuse toetusmeetmete kaasabil) luuakse lähiaastatel Ida-Virumaal mitusada kesk- ja kõrgkvalifikatsiooni eeldavat töökohta, kuhu otsitavate töötajate jaoks on elamispinna küsimus üks kriitilisemaid, kui mitte kõige kriitilisem. Maakonna üldise jõukuse kasvuga suureneb soov elada kvaliteetsemal elamispinnal.

Ida-Virumaa geograafiline ja geoloogiline paiknemine loob võimalusi kinnisvaraga tegelemiseks. Esimese julge arenduse on ette võtnud AS Vallikraavi Kinnisvara, kellele AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg rajab pärast aastakümneid Narva jõe äärde viiest korterelamust koosnevat elamukvartalit. Joaoru arenduses on esimeses selle aasta detsembris valmivas majas kolmandik korteritest juba enne valmimist võlaõiguslepinguga broneeritud. Maja ruutmeetri hind jääb 3100–3500 euro kanti.

2026 on Ida-Virumaa jaoks muutuste aasta, kus peavad olema realiseerunud õiglase ülemineku fondi projektid. Uued ettevõtted vajavad nii äri- kui ka elamispinda, suurinvesteeringutega on neil aga kiire, sest teenused peavad tööd alustama juba 1. septembril 2026. Ka elukondliku kinnisvara arendustegevuseks mõeldud toetusmeetmetest kuuleb lähemalt konverentsil.

Boonusena omavalitsuse minimess

Konverentsil on kohal Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste esindajad (Narva, Sillamäe, Toila, Jõhvi, Kohtla-Järve, Narva-Jõesuu), kes on konverentsi tarbeks kaardistanud potentsiaalsed kinnisvaraarenduseks mõeldud asukohad või juba valmis olevad asukohad. Minimessil osalejad saavad ülevaate olulisematest arendusprojektidest (nii elukondlik kui ka ärikinnisvara).

Samuti tutvustatakse maakonna arendusprojekte, kus osalejad saavad ülevaate olulisematest arendusprojektidest Ida-Virumaal – mis on müügis ja millised objektid lähiajal valmivad, milles seisneb iga objekti eriline väärtus.

Nõustamine ärikinnisvara teemadel

Kindlasti tasuks konverentsil kontakti luua ka Ida-Viru Investeeringute Agentuuri esindajatega, kes suudavad nõustada ärikinnisvara teemadel. IVIA-l on ette valmistatud spetsiaalsed krundid müügiks (agropark, taastuvenergiapark, tööstuspargid Jõhvis, Narvas, Kohtla-Järvel, Kiviõlis).

Osale konverentsil

„Ida-Virumaa kinnisvarakonverents 2024“ toimub 6.–7. juunini 2024 Meresuu Spa & Hotelis aadressil Aia 48a, Narva-Jõesuu.

Konverentsil tutvustatakse kinnisvaraturu köögipoolt, analüüsitakse Ida-Virumaa kinnisvaraturul ja majanduses toimuvat ning räägitakse sellest, miks Ida-Virumaa võiks olla ideaalne paik teie kinnisvaraalaste arenguplaanide elluviimiseks.

Konverentsile on oodatud kinnisvaraarendajad, investorid, maaklerid ja kõik kinnisvarahuvilised.

Vaata konverentsi kava SIIT.

Registreeru konverentsile SIIN.

Vaata lisainfot konverentsi kohta SIIT.

Jaga
Kommentaarid