„Tänasega kasvab veelgi meie võimekus pakkuda uuenduslikke lahendusi ravimite optimaalsemaks tootmiseks, mis kiirendavad teaduslikke avastusi ja parandavad inimeste tervist,“ ütles korporatsiooni asepresident ja Repligen Eesti juht Madis Unt, kelle kinnitusel on tehas strateegilise tähtsusega investeering, mis tugevdab Repligeni positsiooni ülemaailmse innovatsiooniliidrina bioteaduste valdkonnas.

„Uus hoone võimaldab meil oma tegevusmahte hüppeliselt suurendada ning teenindada Eestis asuvast keskusest kliente nii Euroopa kui Aasia turgudel,“ lisas Unt.

Biotehnoloogia protsessiseadmete arendusele ja tootmisele keskendunud ettevõtte uues hoones asuvad koostetootmine, seadmete testimine, ladu, kontor, ruumid teadus- ja arendustegevuse jaoks ning labor. Lisaks veel eraldi ruumid Euroopa ja Aasia turgude järelteeninduse ning tehnilise toe keskusele.

Hoone on varustatud tipptasemel tehnoloogiate ja infrastruktuuriga, mis võimaldab Repligenil tugevdada oma tootmis- ja testimisvõimekust ning muuta oma ülemaailmseid tegevusi sujuvamaks. Eestis disainitud ning valmistatud seadmeid kasutatakse biotehnoloogia ning farmaatsiatööstuse ettevõtete poolt kriitiliste ravimite valmistamiseks USAs, Euroopas ja Aasias.

LEED hõbe sertifikaadiga uue hoone loomisel on pööratud erilist tähelepanu töötajate heaolule ning keskkonna- ja energiasäästlikele lahendustele. Enam kui 7500 ruutmeetri suurune ehitis läks maksma 12 miljonit eurot ning annab tulevikus tööd ligi 200 inimesele.

Ehituse peatöövõtjaks oli Rand & Tuulberg, projektijuht Joonas Matteus. Hoone projekteeris Rovin OÜ, arhitekt Kati Haki ning sisearhitektuursete lahenduste autoriks on AERIS.