President Karis rõhutas avamisel iduettevõtjate rolli teadusavastuste praktikasse jõudmisel. „Milliseid regulatsioone peaksime muutma tehisintellektil põhinevate lahenduste kasutuselevõtuks on üks küsimusi, millele ühiselt Tallinnas mõelda võiksime. Euroopa majandus sõltub täna paljus just sellest, kui kiiresti suudame teadust pärisellu integreerida,“ märkis Karis.

Tänavuse konverentsi põhiteemad on Connection ja Responsibility ehk ühendus ja vastutus. “Kõneleme idusektori mõjust ja selle ulatusest. Tehnoloogiasektoril on maailma käekäigus oluline roll - nii Eesti kui muu maailma idud annavad täna olulise panuse muuhulgas kaitsesektori innovatsiooni. Me ise saame võtta vastutust selle eest, millised tehnoloogiad meid tulevikus mõjutavad ning milliseks kujuneb maailm lähitulevikus. Latitude59 roll on tuua need vestlused startup kogukonna mõtetesse,“ sõnas Latitude59 juht Liisi Org.

Enam kui 3500 inimest, 900 startupi esindaja ja 20 delegatsiooni

12. korda toimuv Latitude59 on Kultuurikatlasse kokku toonud enam kui 3500 inimest, kelle hulgas on üle 900 startupi esindaja ning 20 riiklikku delegatsiooni. Investoreid osaleb sel aastal ligi 600, nende hallatavate portfellide suurus on kokku vähemalt 30 miljardit eurot. Latitude59 laval näeb kahe päeva jooksul kokku 195 esinejat, kellest 40% on naised. Kokku on osalejaid enam kui 60 erinevast riigist üle maailma.

Süvatehnoloogiat, kaitsesektori innovatsiooni, väljakutseid tehisintellekti rakendamisel ja muid teemasid käsitletakse sel aasta kokku viiel laval. „Toome kolmele pealavale lood inimestelt, kes juba ehitavad teistsugust maailma. Lisaks hõivavad Google’i lava startup pitchid ning päris uuena saab SEB laval osa podcastide salvestustest reaalajas. Külastajad leiavad kindlasti hulga huvipakkuvaid teemasid, et toita oma uudishimu ja minna koju uue energiaga - tänane maailm vajab seda väga,“ ilmestas teemade valikut Latitude59 programmijuht Kai Isand.

Latitude toimub 23.-24.mail Tallinnas Kultuurikatlas. Põhipäevadele eelnev traditsiooniline 0-päev oli pühendatud investoritele ning era ja avaliku sektori otsustajatele. Eelpäeva üks sündmuseid, koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga ellu viidavat lühikonverentsi Thinking in Billions väisas pea 300 osalejat. Keskenduti tervisetehnoloogiate, tehisintellekti ja andmete ning kaitsetööstuse valdkonna iduettevõtete väljakutsetele uute tehnoloogiate katsetamisel ning riikide võimalustele regulatsioone lihtsustada, et ettevõtlust toetada.

Delfi Ärileht on Latitude59 meediapartner.