Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Rainer Rohtla sõnul on Coop sel aastal ehitamas seitset uut kauplusehoonet ning rekonstrueerimas 13 Coopi kauplust. „Eelmisel nädalal avasime Aegviidu kaupluse, eile avasime uue kaupluse Kõpus ja nüüd on ka Nasvas põhjalikult uuendatud pood. Coopi eesmärk on parandada kodumaise kauba pakkumist igas Eestimaa paigas,“ lisas Rohtla.

Täna uksed taasavanud Nasva kaupluse 115-ruutmeetrine müügisaal suurenes varasemaga võrreldes ligi 10-ruutmeetrise piimakambri võrra, mis võimaldab rikkalikumat kaubavalikut paremini välja panna, käidelda ja hoiustada. Suurenes ka kauba vastuvõtuala. Töötajate heaolu parandamiseks renoveeriti ka kontori- ja olmeruumid.

„Algselt oli plaan ehitada uus kauplus, kuid sügisel otsustasime piirduda põhjaliku remondiga. See oli mõistlik otsus, sest väiksema investeeringuga saime pea samaväärse tulemuse - pooleteise kuuga uuendasime maja sise- ja välisviimistluse. Ees ootab veel hooviala korrastamine,“ ütles Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse liige Kalle Koov.

Remonditud Nasva kauplusesse paigaldati uus kaubanduslik tehnoloogia: külmakapid, piimakamber, nuti- ja liinikassa. „Nasva kaupluse ehituses kasutati rohkelt taaskasutatud materjale – kaubamaja vanad uksed, vaheseinad, talad ja Konsumite ehitusest järele jäänud sandwich-paneelid läksid uuesti kasutusse,“ ütles Kalle Koov.

Saaremaa Tarbijate Ühistul on 25 kauplust, mis asuvad lisaks tervele Saaremaale ka Liival ja Pärnus. Nasva pood on avatud iga päev 10-18.

Coop on Eesti suurim ja vanim toidu- ning esmatarbekaupade kett, mis koosneb 18 kohalikust tarbijaühistust. Coopi ühistutele kuulub kokku 320 ehk ligi pooled Eesti toidukauplustest. 2023. aastal oli Coopi kaupluste käive 863 miljonit eurot, millega ollakse turuliider ligi 23,5 protsendiga. Coopis töötab üle 6000 inimese.