Delfi Meedia korraldab koostöös Milttoni ja välisministeeriumiga 27. mail Ukrainasse investeerimise konverentsi, kus Ukraina ettevõtjad ja ametnikud kohtuvad Baltikumi ning Skandinaavia ettevõtjate, investorite, pankurite, ettevõtlusorganisatsioonide esindajate ning ametnikega, et arutada Ukraina ülesehitamise ja sinna investeerimise väljavaateid.

„Ukraina on tugev ja erakordse vastupanuvõimega, Ukraina majanduslik potentsiaal on piiritu,“ ütles kinnitas Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald enne konverentsi. Delfi Meedia, Milttoni ja välisministeeriumi poolt korraldatav konverents viib kokku Ukraina olulisemate valdkondade liidrid ja eestkõnelejad Baltimaade ja Skandinaavia ettevõtjate, pankurite ja riiklike agentuuride juhtidega.

Konverentsil saab kuulata vahetuid ja erakordseid lugusid Ukraina praegusest majanduslikust olukorrast ning hakkamasaamisest ja mõtteid ning unistusi, milliseks Ukraina erinevad majandusharud võiksid kujuneda, kuidas sinna investeerida ja kuidas kujuneb sõjast räsitud riigi haridusmaastik.

Ukraina poliitikutest on kohal Ukraina raada suurima fraktsiooni Rahva Teener esimees David Arahhamia, digiülemineku minister Valerija Ionan, asemajandusminister Volodõmõr Kuzjo ja raada rahvatervise komisjoni esimees Mõhhailo Radutskõi. Ametnikest ja ettevõtjatest on külaliste seas veel näiteks Euroopa suurettevõttete assotsiatsiooni tegevdirektor Anna Derevjanko, Ukraina energiatõhususe agentuuri juht Hanna Zamazijeva, UkraineInvesti tegevdirektori kohusetäitja Oleksandr Melnõtšenko, Dragon Capitali partner Jevhen Baranov ja teised.