2021. aastal kuulutas linnatransport välja hanke soetada uued trammid. Hanke võitis Poola trammi- ja rongitootja PESA, kellega sõlmiti leping 2022. aasta mais. Tänaseks on esimene kauaoodatud tramm valmis saanud ja toimetataks peagi meieni, kirjutab Poola väljaanne.

Uutel trammidel on nelja ukse asemel võimalik siseneda ja väljuda kuuest. Samuti peaksid uued trammid lihtsustama puuetega inimeste liikumist. Trammides on 65 istekohta ja trammid mahutavad kokku 300 sõitjat. Uute trammide salong on suures ulatuses madalapõrandaline.

Teenindusdivisjoni direktor Hannes Falten sõnas toona, et täiendavate trammide hankimise eesmärk on tõsta pealinna ühistransporditeenuse kvaliteeti, uuendada ja suurendada sõidukiparki ning seeläbi laiendada ka trammide teenuse ulatust. „Vanasadama trammiliinide ehitus, mis on jõudnud aktiivsesse faasi, tekitab kindlasti palju emotsiooni ning toob kaasa mõningaid ebamugavusi, aga meie kõigi kannatlikkus tasub end ära siis, kui uus liin saab valmis ning tallinlased saavad nautida sõitu uute trammidega,“ ütles Falten.

Esimest trammi transportivat videot saab vaadata siit.