Koostöö eesmärk on aidata TotalEnergies’i elektriauto klientidel vähendada oma igapäevaseid laadimiskulusid ning suunata auto elektritarbimine automaatselt kõige kasulikemale tundidele. TotalEnergies’i sõnul aitab see ka taga elektrivõrkude stabiilsust ja paremini integreerida taastuvenergiat turule.

Gridio ja TotalEnergies’i ühistegevus sai alguse mullu Prantsuse ettevõtte kiirendi programmiga, mille raames piloteeriti Gridio tehnoloogiat nii Prantsusmaa kui Hispaania turgudel. Peale edukat algset piloteerimist sõlmiti nüüd koostööleping, et lahendus laiemalt turule viia.

Eesti ja kõigi teiste Euroopa Liidu riikide ning Norra ja Šveitsi elektriautode kasutajatele on Gridio tuttav mobiilirakenduse kaudu. Mullu aga tõi Eesti ettevõte turule uue äriklientidele suunatud toote, mis võimaldab targa laadimise ja optimeerimise teenust ka teistel ettevõtetel, oma brändi alt, klientidele pakkuda. Uus toode äratas ka tähelepanu TotalEnergies’is, mis viis eduka partnerluseni.

„Energiaettevõtted otsivad aktiivselt lahendusi, kuidas n-ö orkestreerida kiiresti kasvavat elektriautode laadimisekoormust ja seda kiiresti ning laiapõhiselt. Näiteks Prantsusmaal on kuue aasta pärast oodata, et õhtune elektriautode laadimine kasvatab tarbimist viiendiku võrra ja see on suur väljakutse elektriturule.“, kommenteeris Gridio kaasasutaja Konrad Hanschmidt.

Hanschmidt lisas, et koostöö TotalEnergies’iga on nende aastate töövili ja tõestab, et järjekordne Eestis arendatud tehnoloogia ja toode, seekord rohetehnoloogia valdkonnas, leiab tähelepanu ja kasutust laias maailmas.