Kommersant teatas oma allikatele viidates, et Alibaba on „karmistanud Venemaa äritegevuse tingimusi“, mille tulemusel on muudetud makse- ja tarnepoliitikat.

Kommersant viitas Venemaa majanduseksperdile, kes seostas Alibaba otsust hirmuga teiseste sanktsioonide ees, mis on põhjustanud muid probleeme Venemaa maksetega Hiinas.

Venemaa ja Hiina vahelised finantstehingud on alates aasta algusest olnud üha keerulisemad, kuna Hiina pangad tugevdavad oma vastavust 2023. aasta detsembris välja kuulutatud Lääne sanktsioonidele. Hiina neljast suurimast pangast kolm lõpetasid aasta alguses väidetavalt sanktsioonide alla kuuluvate Venemaa finantsasutuste maksete vastuvõtmise.

Hiina Chouzhou Commercial Bank teatas veebruaris oma klientidele Venemaal ja Valgevenes, et lõpetab nendega tehtavaid tehinguid makseprobleemide tõttu.

Märtsis ilmusid teated, et mitmed Hiina pangad on lõpetanud Venemaalt Hiina jüaanides tehtavate maksete vastuvõtmise.

Ukraina riiklik korruptsiooniennetuse agentuur lisas Alibaba 2023. aasta augustis oma rahvusvaheliste sõjasponsorite nimekirja. Platvorm toetas Venemaad rahaliselt, makstes riigis makse. Lisaks on Alibaba väidetavalt hõlbustanud oma platvormide kaudu Ukraina okupeeritud aladelt eksporditud vase müüki.