„Nüüd on sinu võimalus omada killukest filmiajaloost,“ seisab müügikuulutuses. Viimati müüdi maja maha 2012. aastal ning seda 1,59 miljoni dollari eest.

Aastatega on maja väärtus siiski oluliselt tõusnud. Täna küsitakse selle eest koguni 5,25 miljonit dollarit, kirjutab The New York Times.

Ajalooline punastest tellistest maja ehitati aastal 1921, asudes Ameerika Ühendriikides ühes kallimais linnaosas. Majas on kokku neli kaminat, viis magamistuba, kuus vannituba ning väli- ja sisemullivann.

Maja pälvis oma tuntuse filmiga „Üksinda kodus“, kus võttemeeskond 1990. aastal kokku neli kuud filmis. Meeskond ehitas keldrisse ka filmi jaoks välistrepi.

Suurem osa sisekaadritest on filmitud siiski lähedal asuvasse keskkooli ehitatud võtteplatsil. Seega näeb suur osa majast välja oluliselt erinev sellest, kuidas seda filmis kujutatud on. Näiteks saadetakse ühes stseenis Kevin pööningule, mida noormees iga hinna eest kardab. Reaalsuses on ülemine korrusel aga nii valgusküllane magamistuba kui ka vanniga vannituba. Ka renoveeritud köök on avatud planeeringuga, mille küljes on päikesetuba. Keldrikorrusel on veel ka näiteks korvpalliväljak ja kodukino.