„Telia MeetUp Live - küberpätid, tehisintellekt ja digikoristus“ toimub ärimaailma tipptegijaid ühendava ürituse Telia MeetUp raames, mis avab Telia peamaja uksed täna juba kuuendat korda. Otseülekandena on esmakordselt võimalik osa saada kolmest paneelvestlusest, kus küberturvalisuse, tehisintellekti ja kestlikkuse valdkonna olukorda ning väljakutseid analüüsivad Eesti parimad eksperdid.

Paneelis „Millal muutuvad andmed digiprügiks?“ arutavad Kaitseväe teabehaldusjuht, vanemveebel Meelis Morell ja Telia jätkusuutlikkuse valdkonna juht Kristiina Maasik, milline mõju on miljarditel mobiiliga tehtud fotodel keskkonnale ning kuidas AI kasutamine võib eneselegi teadmata keskkonnajalajälge suurendada. Ühtlasi tehakse selgeks, mis siis ikkagi on digiprügi.

„AI võimalused Eesti ettevõtluses“ vestlusringis kuuleb Telia juhi Holger Haljandi mõtteid, milliseid võimalusi saaks tehisintellekt tulevikus pakkuda ning milliseid ohte ja eetikaprobleeme võib Tallinna Tehnikaülikooli IT-teadlase ja professori Gert Jervani arvates see kaasa tuua.

Küberkuritegevust puudutav paneelis „Küberpättuste telgitagused“ räägivad Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo juht Ago Ambur ja Telia Eesti küberturvalisuse ja uute äride valdkonna juht Margus Vaino värskest ohupildist ning miks ettevõtted hakkavad küberturvalisusele mõtlema alles siis, kui on juba liiga hilja.

Mõtteainet pakkuvaid vestlusi modereerib Rasmus Kagge.

Paneelide ajakava

10.30-10.50 Millal muutuvad andmed digiprügiks?

Kristiina Maasik – Telia Juriidilise üksuse ja jätkusuutlikkuse valdkonna juht

Meelis Morell – Kaitseväe teabehaldusjuht, vanemveebel

11.00-11.20 AI võimalused Eesti ettevõtluses

Holger Haljand – Telia juhatuse esimees

Gert Jervan - IT-teadlane ja TTÜ professor

11.30-11.50 Küberpättuste telgitagused

Ago Ambur - Keskkriminaalpolitsei küberkuritegude büroo juht

Margus Vaino -Telia Eesti küberturvalisuse ja uute äride valdkonna juht