Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kui märtsis kukkus müügimaht eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4%, siis aprillis kahanemine mõnevõrra aeglustus. „Müügimahu vähenemist mõjutasid aprillis enim toidukaupade kauplused, kus maht kahanes aastaga 6%,“ lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kaupluste müügimaht vähenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 5%. Neist enim ehk 12% kahanes müügimaht majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Keskmisest enam ehk 11% vähenes müügimaht veel ka tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 9% posti või interneti teel kaupu müüvates kaupluses.

Müügimaht suurenes 7% apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning 2% muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ning muuga.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügimaht kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes 9%.

Märtsiga võrreldes vähenes aprillis jaekaubandusettevõtete müügimaht 2%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes maht eelmise kuuga võrreldes 1%.

Selle aasta nelja esimese kuuga kahanes jaekaubandusettevõtete müügimaht 2023. aasta sama perioodiga võrreldes 4%.