Lepingu kohaselt ehitab Eleport 70 Carrefourile kuuluvale kinnistule 170 laadimispunkti. Esimesed laadijad avatakse veel käesoleval aastal.

Eleport kasutab avalikes laadijates Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas Euroopa Liidu poolt sertifitseeritud taastuvatest allikatest toodetud energiat. Mullu 93,87 miljardit eurot käivet teinud Carrefouri globaalse strateegia „Carrefour 2026“ kohaselt on kaubandushiiu eesmärk olla klientidele võimalikult kättesaadav ning vähendada ettevõtte CO2 jalajälge.

„Usume, et meie kinnistutele elektriautode avalike laadijate paigaldamine aitab meil olla klientidele lähemal ning see julgustab neid tegema keskkonnale sõbralikemaid valikuid. Samal ajal aitab Eleportiga algatatud koostöö kaasa säästva transpordi eesmärkide saavutamisele,“ ütles Carrefouri Poola kinnisvara ja laienemise direktor Agata Kopytyńska.

Carrefouriga algatatud koostöö märgib järjekordset teetähist Eleporti teekonnal saamaks suurimaks elektriautode avaliku laadimisteenuse pakkujaks Kesk- ja Ida-Euroopas. Ettevõttel on juba täna nelja riigi peale kokku üle 800 avaliku laadija.

„Tänu koostööle saame Carrefouri klientidele pakkuda elektriautode kiirlaadimist igapäevase poodlemise ajal. Meil on eriti hea meel, et Carrefouri näol oleme leidnud enda kõrvale partneri, kellega jagame ühist eesmärki üleminekul keskkonnasõbralikumale transpordile,“ sõnas Eleport Poola müügijuht Paweł Doleciński.

Ettevõtted on ühiselt valinud välja 65 Poola linna, kuhu Eleporti avalik laadimisteenus laieneb. Mõlema ettevõtte soov on esimesed laadijad avada veel käesoleval aastal. Eleporti asutaja ja kasvujuht Raul Potisepp ütles, et tal on hea meel, et suur vaev ja töö on kandnud vilja ning kaheksa aastat tagasi Tallinnast alguse saanud ettevõte võib üha rohkem pidada tervet Kesk- ja Ida-Euroopat uhkusega oma koduturuks.

„Kuigi saame täna jagada järjekordset rõõmusõnumit näeme, et toetamaks Euroopa Liidu rohe-eesmärkide kiiremat elluviimist vajame regiooni veel hulganisti uusi asukohti. See kehtib kõigi riikide kohta, kus me täna tegutseme ning ka nende kohta, kuhu me plaanime laieneda,“ lisas Potisepp.

Kasvujuht kinnitas, et kuigi Eleporti viimased suuremad uudised on puudutanud Leedut ja Poolat ei ole ettevõte Eestit unustanud ning töös on mitmeid uusi põnevaid asukohti.