Laferme on Tallinnasse Piritale rajatav kinnisvaraarendus, mis koosneb 64 külaliskorterist ja kaheksast äripinnast. Arendajaks on Lind Living (omanikud Hans H. Luik, Anne Luik ja Epp Nael) ning ehitajaks KRC Ehitus.

Lillepaviljoni ja restorani Tuljak kõrvale kerkiv kinnisvaraarendus valmib 2025. aasta kevadel. Kuna Laferme ajalugu ulatub kaugemale kui 100 aastat, koosneb projekt nii juurdeehitusest kui ka renoveerimisest. Uus ja ajalooga majaosa ühendatakse omavahel esimese korruse ja maa-aluse parkla kaudu.

Valmiva arenduse korterid on ühe- kuni viietoalised ja nende üldpind jääb vahemikku 37-204 ruutmeetrit.

„Meil on sarikapeo üritusel kaasatud akrobaadid, mis on teatud mõttes allegooriline, sest hetkel ongi siinsel kinnisvaraturul nagu köiel kõnd – tasakesi sammhaaval edasi ja ootad, millal ometi jälle kindlam jalgealune vastu tuleb,“ kommenteeris Nael.

Ta lisas, et Eestis saab hetkel arvestada vaid kodumaiste ostjatega, sest välisinvestoreid on pigem vähe. „Konkurentsi teiste arendajatega ma ei taju: kui õitsevad nemad, õitseme ka meie,“ nentis Nael.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing märkis, et kinnisvara mõistes on Pirita alati olnud üks hinnatuim Tallinna piirkond. „See trend kindlasti jätkub, sest linnaosa rahvaarv on viimase kahekümne aastaga kahekordistunud. Pirita on ka see piirkond, kus on tehtud ajaloo kallimad kinnisvaratehingud,“ lisas Saksing.