Enefiti juhatuse esimehe Kelli Toss-Kaasiku sõnul on otsus müüa Soome kliendiportfell tingitud soovist keskenduda oma tegevuses turgudele, kus nähakse täna rohkem kasvupotentsiaali. „Soovime olla usaldusväärne energiapartner roheteekonnal ning pakkuda oma klientidele kasulikke energiatooteid ja -teenuseid mugavalt ühest kohast. Selleks, et saaksime veelgi paremini hoida fookust neil põhimõtetel ning panustada kvaliteedile ja tootearendusele, oleme otsustanud oma jaeäris keskenduda Eesti, Läti, Leedu ja Poola turule,“ selgitas ta.

Toss-Kaasiku sõnul on klientide sujuv üleviimine nende prioriteet ning müügiprotsess on sujunud plaanipäraselt. „Meil on väga hea koostöö ja suhtlus Oomiga ning saame olla kindlad, et meie Soome kliendid on uue elektriteenuse pakkuja juures hoitud ja väärtustatud. Seadsime prioriteediks klientide sujuva ülemineku, mis ei nõuaks neilt lisaliigutusi,“ kirjeldas ta.

Osapooled on kokku leppinud, et tehingu hinda ning kliendilepingute arvu ei avalikustata. Enefit jätkab energiamüüki ja energiateenuste pakkumist lisaks Eestile teistel koduturgudel: Lätis, Leedus ja Poolas, kus ettevõte teenib ligi kaks kolmandikku oma käibest.

Eesti Energia kontsern jätkab oma tegevust Soomes teiste strateegiliselt oluliste valdkondadega. Kontserni taastuvenergia tütarettevõte Enefit Green jätkab samuti tegevust Soomes, kus ettevõte lõpetas hiljuti Tolpanvaara tuulepargi ehituse.

Oomi on Soome üks suurimaid energiafirmasid, millel on üle 400 000 era- ja ärikliendi. Oomi käive oli 2023. aastal 460 miljonit eurot ning ettevõttel on üle 100 töötaja. Ettevõte pakub lisaks elektrimüügile ka päikeseenergia lahendusi, töötajate jalgrattaid ning muid energiateenuseid, mis muudavad klientide elu sujuvamaks ja jätkusuutlikumaks.