Aprilli alguses teavitas Pesapuu mööblipood oma kliente tarnete hilinemises. Lähemalt uurides selgus, et ettevõte on läbimas saneerimisprotsessi. „Umbes poolteist aastat tagasi langetasime otsuse kolida ümber endistesse mööblitootja Standard ruumidesse. Kuigi uus kaupluse asukoht pakub suurepärast nähtavust, on külastatavus jäänud madalaks ning kauplus teeninud kahjumit,“ selgitas toona olukorda Wenesta OÜ juhatuse liige Marika Kirsipuu.

Teine oluline tegur oli mööblisektori madalseis. „See on põhjustanud kahjusid kogu sektoris ning mõjutanud ka meie äritegevust negatiivses võtmes,“ lisas Kirsipuu. Paraku tuli aga kasutusele võtta halvim stsenaarium. Nimelt kuulutati mai lõpus kohtus välja ettevõtte pankrot.

Nüüd on kohtutäitur enampakkumisele pannud Wenesta OÜ vara, koguhinnaks 30 000 eurot. Pakkumisel on uued ja kasutamata madratsid, voodid jm Pesapuu mööbel koos üüripinna peal asuva kontoritehnika ja väikevahenditega.

Vara müüakse tervikuna ja see asub Tallinnas, Kohila tn 3c laos. Tegemist on peamiselt uue ja pakendatud varaga.

Enampakkumise võitja kohustub üüripinnalt omal kulul eemaldama kõik seal asuvad varad, laojäägid jm vara. Üüripind tuleb seal asuvatest varadest ja jääkidest puhastada hiljemalt 15 päeva jooksul alates enampakkumise võitjaks tunnistamisest. Vaata pilte SIIT.

Ettevõte Wenesta OÜ teenis 2022. aastal 1 650 016 eurot müügitulu, millest kasum oli pea 9000 eurot. Numbrid vähenesid aga 2021. aastaga võrreldes 5%. 2024. aasta esimese kvartali seisuga oli maksustav käive aga vaid 446 tuhat eurot. Aasta lõpu seisuga on ettevõttel ka 22 tuhande euro suurune maksuvõlg.

Töötajate arv on ettevõttes vähenenud järk-järgult. Kui näiteks eelmise aasta juulis töötas firmas veel 9 töötajat, siis 2024. aasta esimeses kvartalis oli arvel veel 7 inimest.