„Kinnisvaraturg häälestas end tänavu traditsiooniliselt rahulikumale suvelainele juba maikuus. Samas, kuna aprillis tehti märtsiga võrreldes 17,2% rohkem tehinguid, siis ei tasu maikuu tagasihoidlikku tehinguaktiivsust ka liigselt üle tähtsustada,“ ütles 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter ning kinnitas, et ostjate poolel ei ole huvi tegelikult kuhugi kadunud, aga soojad suveilmad viisid mõtted mujale.

1Partneri juhi sõnul on turg sel kevadel siiski olnud oodatust tehinguvaesem. „Juuni võib hoolimata jaanipäevast veel tubli tulemuse teha, kui käesoleva nädala teises pooles tuleb kauaoodatud uudis Euribori langetamisest,“ lisas Vahter ostuhuviliste arvukusele viidates.

„Eks turul on endiselt ka neid, kes loodavad tabada parimat ostuhetke, kuid vaadates tehingunumbreid, siis ei viita miski, et hinnad peaksid allapoole liikuma. Üksikuid kauaks seisma jäänud asju on soodsamalt müüdud, kuid üldiselt hinnad on püsinud ning soodsama hinnaklassiga varadel vaikselt ent kindlalt isegi ülespoole nihkunud,“ kirjeldas Martin Vahter hetkel kinnisvaraturul toimuvat.

Maikuus oli Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind 3047 eurot ja aprillis 3052 eurot. Mediaanhind oli maikuus 2910 eurot ja aprillis 2918 eurot ruutmeetri kohta. Kõige kallim korter läks pealinnas kaubaks 764 000 euroga. Tallinnas tehti lõppenud kuul kinnisvaraga kokku 844 ostu-müügitehingut ehk 3% võrra vähem kui aprillis. 2023. aasta maikuus tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1185 tehingut. Tänavu mais Tallinnas tehtud kinnisvaratehingute koguväärtus oli ligikaudu 140 miljonit eurot ehk 3% vähem kui aprillis, 2023. aasta maikuuga võrreldes toimus tehingute koguväärtuse 43% suurune langus.

Käesoleva aasta mais müüdi Tallinnas 25 hoonestatud elamumaa kinnistut ehk 2 rohkem kui märtsis. Kalleim elamumaa sihtotstarbega hoonestatud kinnistu müüdi 4 567 727 euro eest.