Rauno Emmari kinnitusel lõi kulla maailmaturu hind mais mitu uut rekordit, jõudes kuu keskel 2450 dollari tasemeni untsi kohta. „Tõstsime mais kulla sisseostuhinda tänavu juba kolmandat korda 37-euroni grammi eest. Need, kel kulda on, on hinnatõusust vägagi teadlikud ja meile toodavad mahud on kasvanud kordades,“ rääkis Emmar.

„Kui mullu mais ostsime kokku 1,5 kilo, siis tänavu samal ajal juba 6,5 kilo. 18-aastase tegevusaja jooksul pole sellist buumi varem olnudki. Ehtekuld on tavaliselt inimestel kodus olemas ja kõige tavalisem nõuka- ja tsaariaegne 583 prooviga kuld on sama likviidne nagu 999 prooviga investeerimiskuld,“ rääkis Emmar.

„Praegu tuuakse küll kõike alustades üksikust katkisest kõrvarõngast hambakulla ja väga ilusate antiikesemeteni välja. Üks klient tõi hiljuti näiteks enam kui pool kilo kaaluva Soome meistrite poolt tehtud kullast käeketi, mille eest ta sai ligi 20 000 eurot. Müüja teenis omaaegse ostuhinnaga võrreldes kena kasumi ja tõenäoliselt see kett rohkem investeerimiseks kui kandmiseks tehtud oligi,“ rääkis Emmar.

Luutari arendusjuhi sõnul on kulla hinnatõusu taga segased ajad maailmamajanduses, mis panevad inimesi kindlamatesse varadesse investeerima. „Seetõttu prognoosivad analüütikud tänavu jätkuvat kulla väärtuse kasvu. Erinevalt kinnisvarast saab kulda ka väiksemas koguses osta ja hoiustada ja see on igal ajal likviidne,“ lisas Emmar.

2006. aastal pereärina asutatud Luutaril on 20 esindust üle Eesti. Ettevõte annab tööd 44 inimesele.

Poolekilone kuldkett
Poolekilone kuldkett