Olles esmakursuslasena küll kokku puutunud peamiselt sissejuhatavate ainetega, ütles Kadri-Liis julgelt, et TalTechis õppimisega on ta väga rahul. „Sain esimesel laboritunnil aru, et see on õige koht, kus ma peangi olema ja end arendama,“ rääkis ta. Tema sõnul on see tõeliselt õige eriala noorele, kellele meeldib keemia. Talle jäi ka kohe ülikooli astudes silma, et vanemaid kursusi ühendas kokkuhoidmine, mis julgustas ka teda aktiivselt koolielus osalema.

Keemiatehnoloogia tagab tugeva baasi

Kadri-Liisile hakkas keemia juba gümnaasiumis väga meeldima. Ta kiidab oma Kose keemiaõpetajat Inge Andreseni, kes viis õpilased laborisse ja juhendas neid erinevate katsetega. „Nendes tundides tekkis minus selline ahhaa-moment, kui sain teada, mida erinevate ainetega päriselt teha saab,“ sõnas ta. Virumaa kolledži eriala osutus tema sõnul valituks, sest tegemist on ainukese erialaga, kus õpitakse keemiat süvitsi. „Keemiatehnoloogia kõnetas mind enim, sest laboris toimetamine ja katsete läbiviimine on minu jaoks tõepoolest kõige lemmikum erialane tegevus,“ ütles ta.

Seni on umbes 15 üliõpilasega grupp tuletanud keemia aluseid põhjalikult meelde – näiteks mis juhtub, kui panna kokku hape ja alus. Laboritundides arvutasid tudengid lahuste kontsentraatide sisaldusi, segasid lahuseid kokku ning kõige juurde kuulus ka aruannete koostamise õppimine. „Minu lemmikaine on seni keskkonnakaitse ja säästev areng, mille abil saame aru, mis peitub probleemide taga tegelikult ja kuidas need tekivad,“ rääkis ta.


Näeb end ka tulevikus laboris

Kadri-Liis mainis, et enim ootab ta aega, mil ta mõistab keemiat süvitsi – kuidas erinevaid materjale saada ja kuidas on tekkinud nende vastupidavus. „Soovin eelkõige keemiatööstuses töötada ja seal ka muutusi sisse viia, et maailm ja meie keskkond jääks selliseks, millisena seda täna teame,“ selgitas Kadri-Liis. Alustada soovib ta oma karjääri laborist, kus on võimalus teada saada, kuidas valdkonnas töötamine toimub. „Kui mõelda kaugema tuleviku peale, siis soovin keemiasektoris olla juhtival sisulisel positsioonil, mis tähendab ka töötamist inimestega,“ ütles ta.

Lisaks soovib ta rolli mängiga kliimasoojenemise pidurdamise juures. „Saan kindlasti panustada uute tehnoloogiate leidmisse, et kasutaksime oma ressursse säästlikumalt,“ sõnas ta. Kadri-Liis ütles, et kõik eeldused on tal isikuna selleks ka olemas. „Minus on palju tahtejõudu, julgust ja niisama ma ka jonni ei jäta,“ selgitas ta. Hea esimene samm kõige selle poole on unistused välja öelda ja püüda olla ka teistele eeskujuks.

Otsusta ka Sina oma tulevik TalTechis: taltech.ee/tulevik

Jaga
Kommentaarid