Mullu sisenes ettevõte Rootsi, kus hõivas 72% renditõukside liikluskindlustuse turust. Kui Rootsis muutus liikluskindlustus elektritõuksidele kohustuslikuks jõuludeks, siis Soomes rakendus kohustus eelmise nädala lõpus. Cachet’ arendatud erilahendus rendiplatvormidele toodi mõlemas riigis turule koostöös Prantsusmaa kindlustusfirmaga Wakam.

Hedi Mardisoo ja Kalle Palling asutasid Cachet’ kuus aastat tagasi, et kasvada nutika kindlustustehnoloogia liidriks Euroopas. Ettevõte arendab paindlikke ja andmepõhiseid tooteid peamiselt rataste, tõukside ning platvormimajanduse tarbeks. Cachet tegutseb praegu Baltikumis, Poolas, Rootsis ja Soomes. Peagi lisanduvad uued turud Kesk- ja Lääne-Euroopas.

Peamised rendiplatvormid

Cachet’ kogemus kergliikluse ja jagamisplatvormidega tõi pardale kaheksa Soomes tegutsevat tõuksiplatvormi: Bird, Bolt, TIER-Dott, Hopp Åland, JoeScooter, Ryde, Swup ja Voi.

„Kui Rootsis saime Voi ja Ryde’iga pea kolmveerandi renditõukside liikluskindlustuse turust, siis Soomes õnnestus viia kaitse maksimumi lähedale,“ ütles Cachet’ kaasasutaja ja operatsioonide juht Kalle Palling. „See näitab, et ehitasime vajaliku, väärtusliku ja hästi ajastatud asja. Nii seadusandja, platvormide kui kõigi liiklejate jaoks on üks suur mure lahendatud.“

Tandem Wakamiga

Pakkumaks liikluskindlustust Soome ja Rootsi renditõuksidele, teeb Cachet koostööd prantsuse kindlustusfirmaga Wakam, mis tegutseb 32 riigis.

„Uued liiklusmustrid ja ohud väärivad asjatundlikku kindlustust,“ ütles Cachet’ tegevjuht ja kaasasutaja Hedi Mardisoo. „Wakamil on pikk kogemus rendisõidukitega. Cachet’ DNA elab nutika, paindliku ja andmekeskse kindlustusega segmentides, kus oleme end liidriks võidelnud.“

„Liikluskindlustuse kogemus Põhjalas kulub varsti ka kodus marjaks ära,“ lisas Mardisoo. „Täna kindlustame siin Äike ja Hoog tõukerattaid vabatahtliku kindlustusega. Kuna e-tõukside liikluskindlustuse nõue kehtib kogu EL-is, ootab see varsti ka Eestit ees.“

Cachet’ tehnoloogia teeb kindlustusnõuete esitamise kiiremaks, lihtsamaks ja odavamaks. Ettevõtte andmeanalüütika mootor aitab sõidukiparkidel tuvastada liikuvus- ja õnnetusmustreid. See võimaldab vähendada õnnetuste tõenäosust ja teeb linnaliikluse turvalisemaks kõigile.