„Pikalt vaikelu elanud GME aktsia tõusis mais LHV enimkaubeldud välisaktsiate TOP10 hulka ja leidus nii neid, kes aastaid tagasi soetatud aktsiad soovisid maha müüa, kui ka neid, kes uue tõusu ootuses endale aktsiad ostsid,“ märkis Janson. Ostude ja müükide osakaal oli peaaegu võrdne, kus müüdud aktsiate käive ületas veidi ostupoolt.

Kuigi vahepealsest hinnatasemest (üle 80 USD-i) on aktsiahind korralikult alla tulnud, siis Roaring Kitty viimane positus oma positsiooni suurusest lükkas küll käima teise huvilaine, aga see jäi selgelt ikkagi lahjemaks, märkis Janson.

„Nii näiteks nentis CitronResearch, kes on keskendunud börsilt lühikeseks müügi võimaluste otsimisele, et Roaring Kitty ja tema jälgijad ülehindavad oma tähtsust börsil ning alates 2021. aastast on turudünaamika ning GME struktuur muutunud,“ lisas Janson.

Ettevõtte on teatamas 11. juunil ka oma kvartalitulemused.

Swedbank: spekuleeritakse väikeste summadega

Swedbanki finantsturgude vanemspetsialisti Meelis Maasik sõnul on GameStopi aktsia viimastel päevadel pildile roninud, kuid pigem tehingute arvu poolest. „Suurt rahalist mahtu nendel tehingutel siiski ei paista. Spekuleeritakse piisavalt turvaliste summadega närvikõdi saamiseks,“ märkis Maasik.

Kui esmaspäeval kerkis GameStopi aktsia hind üle 40 dollari piiri, siis teisipäevane kauplemispäev lõppes USA börsil üle viieprotsendise langusega hinnal 26,50 dollarit.