2024 on olnud Bisly jaoks äärmiselt edukas aasta: ettevõte laienes Suurbritannia ja Saksamaa turgudele, alustas koostööd uute partneritega ning kaasas meeskonda uusi liikmeid. Nüüd täiendas Bisly oma ridu kahe kogenud eksperdiga.

16. mail 2024 liitusid Bisly nõukoguga tehnoloogiavaldkonna visionäär ning mitmeid olulisi Eesti tehnoloogiaettevõtteid juhtinud Sergei Anikin ja professor Jarek Kurnitski, kes on hoonete energiakasutuse ekspert, tunnustatud teadlane ning õppejõud.

Oma ala tunnustatud eksperdid

Enam kui 25-aastase kogemusega maailmatasemel innovatsiooni- ning tehnoloogiaettevõtetes nagu Skype, Microsoft, Swedbank ja Pipedrive toob Sergei Anikin nõukogu esimehena Bisly meeskonda väärtuslikku strateegia- ning juhtimiskogemust. Tema eesmärk on aidata skaleerida Bisly energiatõhusa hoone tarkvaraplatvormi ja kaardistada uusi võimalusi tootearenduseks ning uutele turgudele sisenemiseks.

Professor Jarek Kurnitski laiapõhjaline kogemus hoonete energiatõhususe arendamisel toetab Bisly eesmärki hoida sõrme pulsil uusimatel tehnilistel arengutel, standarditel ja eeskirjadel, mis puudutavad tervislikke ja jätkusuutlikke hooneid. Hoonete energiatõhususe parandamine aitab omakorda kaasa kliimaeesmärkide saavutamisele kogu ehitusvaldkonnas.

„Professor Jarek Kurnitski ja Sergei Anikini liitumine Bislyga on meile oluline teetähis. Nende kogemustele toetudes ühendame hoonete energiatõhususe tippteaduse ning innovatiivsed tehnoloogialahendused. Mul on väga hea meel tervitada Bislys kaht professionaali, kes on mõlemad oma ala tunnustatud eksperdid,“ sõnas Ants Vill, Bisly operatsioonide juht ja kaasasutaja.

Oluline kasvuspurt

Euroopa Liidu liikmesriikides põhjustavad hooned ligi 30% kasvuhoonegaasidest ning ehitussektorile kulub ligi 40% toodetud energiast. Erinevate hoonete energiatõhususe tõstmine ja energiakulude optimeerimine on kliimaeesmärkide saavutamiseks seega vähemalt sama kriitilise tähtsusega kui rohelise energia tootmine.

2018. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõtte Bisly missioon on algusest peale olnud luua maailmas esimene tõepoolest intelligentne hooneautomaatika tarkvara, mida on võimalik erinevatel turgudel kiirelt skaleerida. Bisly patenteeritud pilvepõhise tarkvara ja riistvara kombinatsioon võimaldab muuta erinevat tüüpi hooned energiatõhusaks, vähendades samal ajal otsekulusid, mis on tüüpilised hooneautomaatika projektides, ning tõstes töökindlust läbi kaughaldusvõimekuse, muutes hooneautomaatika laialt kättesaadavaks kõigile.

Bisly on tänaseks laienenud uutele välisturgudele Suurbritanniasse ning Saksamaale, kaasates samal ajal meeskonda rahvusvahelisi talente. Nõukogu uute liikmete põhjalik kogemus aitab ettevõttel hooneautomaatika sektorit ümber kujundada ja muuta energiasääst kõigile ligipääsetavaks.

Sergei Anikin: tehnoloogia innovaator ja kasvustrateeg

„Mul on väga hea meel liituda nõnda uuendusliku hooneautomaatika ettevõttega nagu Bisly. Ajal, mil suur osa maailmast keskendub digitaalsele revolutsioonile, on vähe neid, kes tegelevad tarkvara ja riistvara ühendavate lahendustega. Bisly eesmärk on kasutada seda avastamata potentsiaali inimeste heaolu parandamiseks, muutes nende elu mugavamaks, tõhusamaks ja ühendatumaks, säästes samal ajal energiat,“ kommenteeris Sergei Anikin.

Sergei Anikin valiti 2022. aasta algul maailma 25 parima tehnoloogiaettevõtte juhi sekka. Tema innovaatiline strateegia ja tulemuslik juhtimisstiil olnud võtmetähtsusega selliste ettevõtete edus nagu Pipedrive ja Tuum. Anikinil on silmapaistev kogemustepagas tipptasemel tehnoloogiaettevõtetes, mis on oma valdkonda fundamentaalselt muutnud.

Professor Jarek Kurnitski: hoonete energiatõhususe teerajaja ja tunnustatud ekspert

„Mind paelub eelkõige Bisly nutikas tehnoloogia. Nende riistvara ja tarkvara kooslus võimaldab pakkuda kulutõhusaid ja kasutajasõbralikke targa kodu lahendusi, mis vastavad hoone kasutajate ja haldajate tegelikele vajadustele. Hooneautomaatika on muutumas sama elementaarseks kui küte või joogivesi. Küsimus on aga selles, kui keeruline ja kulukas on selle tehniline teostus ning kui lihtne ja usaldusväärne on süsteemide kasutamine. Revolutsioon, mille Bisly on oma süsteemidega Eestis juba algatanud, näitab, et ettevõte on õigel teel. Mul on väga hea meel panustada Bisly edasisse arengusse,“ sõnas professor Jarek Kurnitski.

Tallinna tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor ja Eesti teaduste akadeemia liige professor Jarek Kurnitski on hoonete energiatõhususe ja sisekliima professor ning liginullenergiahoonete uurimisrühma juht. Aprillis 2024 tunnustas Skandinaavia kütte-, ventilatsiooni- ja sanitaartehnika assotsiatsioonide liit SCANVAC teda Põhjamaade Rydbergi kuldmedaliga silmapaistva teadustöö eest hoonete ventilatsiooni valdkonnas.

Tänaseks on professor Kurnitskil enam kui 30 aastat kogemust hoonete füüsika, kütte, ventilatsiooni ja jahutuse (HVAC) süsteemide projekteerimise ja energiatõhususe valdkonnas. Kurnitski on avaldanud enam kui 200 teadusartiklit ning nõustanud valitsusasutusi ja rahvusvahelisi organisatsioone ehituspoliitika ja -standardite osas.