Miljardi euro suuruse turuväärtuseni jõudnud ettevõtte teatel on massidele avatud testimisvõimaluse eesmärk näidata, kuidas tehisintellektipõhine lahendus võimaldab inimestel kiirelt teha vanusekontrolli ühe nupulevajutuse ja selfiga, ilma isikut tõendavat dokumenti näitamata.

Veriffi vanuse hindamise tööriista kasutavad ettevõtted, kes tahavad (interneti)turvalisuse eesmärgil oma kasutajate vanust võimalikult täpselt hinnata, ent – privaatsuse või eetilisusega seotud põhjustel – ilma isikut tõendavat dokumenti küsimata.

Näiteid lahenduse rakendatavusest saab ettevõtte sõnul tuua nii virtuaalsest maailmast (videomängude- ja sotsiaalmeedia platvormid, kohtinguäpid) kui ka füüsiliselt maailmast, kus seda võiks kasutada iseteeninduskassast vanusepiiranguga toodete ostmisel või baari/ööklubisse sisenemisel.

„Kui me 2018. aastal lõime esimese versiooni vanuse hindamise tööriistast, siis pakkus see minu vanuseks 14 eluaastat. Pikk jutt lühidalt: tollane lahendus jäi meil lansseerimata,“ muljetas Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas. „Täna on Veriffi tehnoloogia mäekõrguselt täpsem… või siis, need pöördelised startupi-aastad mu lapseohtu näolapile lihtsalt palju mõju avaldanud,“ muigas ta. „Las see täpsus jäägu tööriista testijate otsustada!“

Vanuse hindamist saab testida siin (veapiir on umbes 3 aastat) ja lahenduse kasutamiseks peab olema 18-aastane. Testija andmeid ja fotot ei salvestata ega kasutata muudel eesmärkidel.

Tagasisidet lahenduse täpsuse osas ootame selle loo kommentaariumisse.