Esmaspäeval, 10. juunil 2024 sõlmitud ostu-müügilepingu kohaselt omandab Delfi Meedia AS 100% Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus OÜ (EKKK) põhiäridest ja liidab need Delfi Meediaga, kus luuakse uus, eraldiseisev äriüksus. Delfi Meedia omandab tehinguga ka EKKK kaubamärgi. Pooled on kokku leppinud, et tehingu hind ja muud tingimused on konfidentsiaalsed.

Delfi Meedia juhatuse esimehe Argo Virkebau sõnul on ostu eesmärk jõulisem laienemine koolitus- ja konverentsiäri turule Eestis. „Delfi on viimastel aastatel korraldanud ka ise erinevaid konverentse. Näeme selles valdkonnas suurt kasvupotentsiaali ja võimalusi sünergia leidmiseks meie teiste tegevustega. Liitumise tulemusema soovime kasvada Eesti suurimaks koolitusplatvormiks ja kõige mõjukamate ärikonverentside korraldajaks,“ lausus Virkebau.

„Nõudlus kvaliteetsete ärikonverentside, veebiseminaride ja koolitusteenustele järele kasvab. Liitumine annab võimaluse mitmekesistada koos EKKK tiimiga meie ürituste portfelli ja tugevdada positsiooni eriti ärikliendisegmendis, samuti pakkuda lisaväärtust Delfi digitellijatele ning lugejatele. EKKK edukas tegevus digitaalse koolituskeskkonna arendamisel haakub hästi ka Delfi Meedia üldise strateegiaga digitaalse tulubaasi kasvatamiseks,“ lisas Virkebau.

Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus OÜ omanik ja asutaja Ragne Sepping märkis, et koostöö Delfiga avab uusi võimalusi ka EKKK meeskonnale, kes liitub tehingu järel Delfi Meediaga. „Tugeva ja selge visiooniga turuosalise lisandumine mõjub hästi kogu Eesti koolitus-ja konverentsiturule, tuues kaasa värskeid ideid ning uusi koolitustooteid, märkis Sepping.

2010. aastal asutatud Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus OÜ on Eesti üks suuremaid koolituste, seminaride ja konverentside korraldajaid. Igal aastal toimub ettevõtte eestvedamisel üle 700 originaalse koolituse ja seminari nii Eestis kui ka välismaal, samuti kümmekond visiooni- ja erialakonverentsi, millest paljud on kujunenud oma valdkonna kõige populaarsemateks ja mõjukamateks. EKKK portfellis on ka suurejooneline Eesti Ettevõtete jõulupeo galaüritus, mis toimub nii Tallinnas kui Tartus.

Delfi Meedia AS on Eesti juhtiv meediaettevõte, mis omab suurimat uudisteportaali Delfi ja annab välja mitmeid populaarseid ajalehti ning ajakirju. Delfi Meedia portfelli kuulub ka piletimüügikeskkond Piletitasku. Delfi Meedia omanik on börsiettevõte AS Ekspress Grupp.