Nimelt tegi Nvidia aktsiate nö spliti, kus iga aktsia jagunes kümneks. Ehk investoril, kel oli varasemast üks aktsia 1200 dollari eest, on nüüd 10 aktsiat, mis igaüks maksab 120 dollarit.

Viimase 12 kuu jooksul on Nvidia aktsia kerkinud 212% ehk enam kui kolmekordistunud. Splitiga muutub iga aktsia hind soodsamaks, kuid kümme korda odavama aktsia eest saadakse ka kümme korda väiksem osalus ettevõttes.

Ajalooliselt on aktsia splitid aktsiate hinda toetanud. Keskmiselt on spliti teinud ettevõtete aktsiad kerkinud ühe aastaga keskmiselt 25%, sellal kui keskmine turg on kerkinud 12%, näitab Bank of America analüüs.

Winthrop Capitali investeeringute juht Adam Coons ootab, et aktsia jagunemine suurendab jaeinvestorite huvi, kuid ta hoiatab ühtlasi, et see võib aktsia volatiilsust suurendada. „Nad (jaeinvestorid) võivad olla oma ostu- ja müügiotsustega veidi kiiremad ja emotsionaalsemad, nii et see võib põhjustada suuremat volatiilsust,“ ütles Coons Yahoo Finance’ile.

Nvidia tugev tõus on aidanud ka USA turu laiemalt rekordtasemeteni. Sel aastal on S&P 500 ligi 12% tõusust andnud Nvidia ligikaudu kolmandiku, tõustes ise pea 150%, näitavad Silverblatti andmed.

Tasub tähele panna, et mitmetes investeerimisportaalides on aktsiaspliti info tagantjärgi veel korrigeerimata ning paistab, justkui oleks aktsiat tabanud suur langus.