Programm koosneb kahest osast. Selleks et tuvastada juhtide keeleoskus, peavad alustuseks kõik Bolti juhid tegema lühikese eesti keele testi. Kes läbivad testi edukalt, rohkem midagi tegema ei pea. Kes testi ei läbi, peab osalema spetsiaalsel sõidujagamisteenuse sõnavara kursusel, mis tuleb läbida kolme kuu jooksul. Vastasel korral ei ole neil võimalik Bolti platvormi sõiduteenuse osutamiseks enam kasutada.

Ühiskondlik ootus

„Me teame, et sõiduteenuse jaoks on kõige olulisemad teenuse hind ja kättesaadavus, sest just nende kriteeriumite alusel hääletavad kliendid oma rahakotiga. Kuid mõistame, et ühiskonnas on osalt ootus, et sõidujuhid räägiksid eesti keelt tänasest paremini. Ka juhtide seas läbi viidud uuringust selgus, et 70% juhtidest oleksid valmis eesti keelt õppima, kui Bolt pakuks spetsiifilist sõidujagamisteenuse sõnavaraga online-kursust, ja seda võtsime me lahenduse väljatöötamisel ka arvesse. Antud programm on meie katse tuua neid erinevaid ootusi kokku toimiva lahenduse näol,“ ütles Bolti sõidujagamisteenuse juht Oscar Rõõm.

Lingvisti keele- ja tootejuht Kärt Isak märkis, et keelekursuse töötasid nad välja just sõidujagamisteenuse sõnavara silmas pidades, aitamaks juhte klientidega suhtlemisel. „Meie keeleõppeplatvorm on loodud just praktiliste keeleoskuste arendamiseks. Bolti ja meie tiimi koostöös välja töötatud kursus keskendub neile väljenditele ja sõnadele, mida juhid kõige rohkem vajavad. Kursus on loodud, kasutades kaasaegseimat keeletehnoloogiat ja on tänu ajastatud kordustele keele õppimiseks väga tõhus viis,“ ütles Isak.

„Ekspertide soovitusel oleme lähtunud põhimõttest „tasa sõuad, kaugele jõuad“. Usume, et sellise kursuse läbimine motiveerib vajaduse korral ka keeleõppes järgmist sammu astuma. Klientidel palume varuda kannatust – õppimine ei käi alati üleöö ja esialgne sõnavara on valdkonnakeskne, kuid kutsume üles kliente juhtidega sellest rääkima, sest keeleõppe alus on praktika,“ lisas Rõõm.

Kursus maksab 35 eurot

Lingvisti Bolti juhtidele loodud keelekursus maksab 35 eurot, mis annab juhtidele keeleõppeplatvormile ligipääsu terveks aastaks, võimaldades neil jätkata eesti keele õppimist peale peamise valdkondliku sõnavara omandamist.

Valdkondlik baaskursus hõlmab ligi 200 väljendit ja sõna, mis on vajalikud sõidujagamisteenuse osutamiseks. Näiteks sisaldab kursus väljendeid „Palun kinnitage turvavöö“, „Pöörake pärast parki vasakule“, „Lennujaama, palun“ ja lauset „Sõidan tasa üle silla“, mis tõi levinud linnalegendi järgi eesti keelele rahvusvahelisel keelte iludusvõistlusel itaalia keele järel hõbemedali.