„See on vastuvõetamatu turvarikkumine,“ lisas ta portaali X (endine Twitter) tehtud postituses. Ettevõtetesse tulevad külalised peavad enda seadmed uksel ära andma, lisas ta.

Tegu on reaktsiooniga Apple’i üritusele, kus ettevõte teatas mitme tehisintellekti funktsiooni lisamisest oma rakendustele ja platvormidele, mis tehakse partnerluses ChatGPT looja OpenAI-ga.

Kuigi Musk on OpenAI kaasasutaja, siis on ta viimastel aastatel ettevõtte osas kriitiline olnud ning end distantseerinud.

Apple’i sõnul on ettevõte valmis ehitanud tehisintellekti, mille keskmes on privaatsus ning mis kasutab tehisintellekti funktsioonide jaoks nii seadme enda kui ka pilveandmetöötluse kombinatsiooni.

„On absurdne, et Apple ei ole piisavalt tark, et enda tehisintellekt luua, kuid on kuidagi võimeline tagama, et OpenAI kaitseb sinu turvalisust ja privaatsust,“ ütles Musk platvormil X.

Elon Musk on eelkõige tuntud Tesla juhina, kuid lisaks juhib ta ettevõtet SpaceX, sotsiaalmeediaettevõtet X ning on asutanud muuhulgas The Boring Company, xAI, Neuralinki ning on olnud OpenAI kaasasutaja.