Annetusplatvormil toeta.me toetasid annetajad kampaaniat Ukrainasse droonide saatmiseks ligi 225 000 euroga, mida aga platvormi eestvedaja Henri Laupmaa ei maksnud kampaania korraldajatele välja.

Annetuskampaania korraldajatega sõlmitud kokkuleppe kohaselt pidi Laupmaa kogu kampaaniaraha üle kandma eelmise aasta 23. oktoobriks. Sellest ajast alates on Laupmaa tagastanud raha osade kaupa.

Kampaaniat vedanud Roy Strider ERR-ile, et Laupmaa tasus teisipäeval veel 45 000 eurot puuduolevast rahast. Endiselt on Laupmaal maksmata 36 000 eurot.

Aprillis kirjutas ERR, et toeta.me juriidiline keha Infograafka ja Ergonoomika Instituudi MTÜ on esitamata majandusaasta aruande tõttu kustutatud.

Teisipäeval tasutud 45 000 euro maksjaks oli Laupmaale kuuluv osaühing Micronet.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas eelmise aasta septembris kriminaalmenetlust, et kontrollida teavet, mille kohaselt on veebipõhisel annetusplatvormil toeta.me toimunud heategevusprojekti käigus kogutud summa väidetavalt ebaseaduslikult omastatud.

Annetuskampaaniaga koguti raha, et osta Eesti ettevõttelt Threod Systems 21 drooni, mis oleks varustatud GPS-i segamise vastaste seadmetega.