Seeläbi pole Venemaa pankadel, ettevõtetel ja investoritel enam võimalust kumbagi valuutat kaubelda läbi keskse börsisüsteemi, mis muidu tagab likviidsuse ja läbipaistvuse. Samuti peatati kauplemine instrumentidega, millega kaubeldi neis valuutades. Mais moodustasid dollarites ja eurodes tehtud tehingud 51,57% börsi kauplemiskäibest.

Samas on dollarites ja eurodes tehingud jätkuvalt võimalik börsivälise kauplemise teel ehk nii-öelda üle leti (over-the-counter). See tähendab, et tehingud toimuvad otse kahe osapoole vahel. Nende tehingute andmeid kavatseb keskpank kasutada valuutakursside arvestamiseks.

Endine Bloombergi ja Financial Timesi ajakirjanik Jason Corcoran jagas X-is, et muutus on tekitanud segadust Venemaal, mistõttu on kohati tekkinud pankades järjekorrad, et välisvaluutat osta.

Sarnast asja täheldatakse ka Telegramis.

Sealjuures on kursivahed märgatavalt suurenenud: näiteks Raiffeseni pangakontoris kohapeal ostetakse hetkel eurosid 86 rubla eest, samas müüakse eurosid 115,1 rubla eest. Pank ostab dollareid 82,8 rubla eest ning müüb neid 95,6 rubla eest.

Internetipangas käärid müügi- ja ostuhinna vahel sedavõrd suured pole, kuid siiski vahed on tavapärasest suuremad. Internetipangas ostetakse eurosid 88,5 rubla eest ning müüakse 99,9 rubla eest. Dollareid ostetakse 81,8 rubla eest ning müüakse 92,4 rubla eest.

Teisipäeval sai Moskva börsil ühe dollari eest 89 rubla, ühe euro eest 95,6 rubla.