Riigi Kinnisvara AS (RKAS) pani märtsis enampakkumisele Hiiu 42 kinnitu. Sellel asuvas kolmekordses hoones tegutseb Tallinna Diakoonia hooldushaigla, viiekorruselises hoones asus varasemalt Tervise Arengu Instituut. Alghind 4,1 miljonit eurot üheski ostjas esimesel enampakkumisel huvi ei tekitanud.

Mais lõppes teine enampakkumine. RKAS oli alghinda alandanud 3,69 miljonile eurole. Seekord laekus kaks pakkumist. Hooldekodude ketiga Pihlakodud seotud Nõmme Hooldekodu OÜ pakkus kinnistu eest 3 706 009 eurot. Pakkumiste avades selgus, et Südamekodud oskas vaid 4491 eurot rohkem pakkuda ja võitis enampakkumise.

Südamekodud nõukogu esimehe Martin Kuke sõnul plaanivad nad alustada viiekorruselise hoone rekonstrueerimist nii ruttu kui võimalik. Sinna rajatakse Nõmme Südamekodu, mis hakkab mahutama 160-180 eakat. „Oleme finantseerimise kaasamise faasis, et hoone omandada ja alustada rekonstrueerimisega,“ lausub Kukk. Ehitustöödega plaanitakse alustada juba sügisel, et järgmise aasta kevadel oleks Nõmme Südamekodu esimene etapp juba eakatele avatud.

Kolmekorruselises haigla hoones pakub teenust Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) koosseisu kuuluv Tallinna Diakooniahaigla. PERHil on haiglahoone kasutamiseks leping 2031. aastani ja seetõttu Diakooniahaigla jaoks hoone omanikuvahetus mingeid muudatusi kaasa ei too. Rendileping kehtib ning Diakooniahaigla palliatiiv- ja taastusravi jätkub, kinnitab Kukk.