„Teekond uute rongideni on olnud pikk, sest hanke nende ostmiseks kuulutasime välja neli ja pool aastat tagasi vahetult enne üleilmse koroonapandeemia puhkemist,“ ütles Elroni juhatuse esimees Lauri Betlem rongi depoosse jõudmisel. „Ma ei kujuta ette, millises olukorras oleksime praegu toona tehtud otsuseta, sest rongireisijate arv on viimase kümnendi jooksul kahekordistunud. Praegu on meil aga kindel teadmine, et paari aasta jooksul suudame uute rongide toel järjest suurenevale reisijahuvile vastu tulla.“

Juulikuus algab esimese uue rongi testimine ehk tüübikatsetused Eesti raudteedel. Esimene rong peab suuremate tehniliste vahejuhtumiteta sõitma reisijateta läbi 6000 kilomeetrit, mille jooksul hinnatakse töökindlust ja vastavust lepingu tingimustele.

Tüübikatsetuste õnnestumise järel peavad kõik tarnitavad rongid läbima kontrollperioodi 5000 kilomeetrit ka liinitöös reisijaid teenindades. Kokku tehakse iga Eestisse saabuva rongiga vähemalt 70 erinevat testi.

Depoosse jõudnud rong pole veel lõplikult valmis, sest selle sisemusse tuleb lisada erinevad viidad, kohvikutehnika, piletimüügiseadmed, jalgrattahoidjad ja testida ka kõiki reisijamugavusi.

Elroni uued rongid:

  • Kokku saabub aastatel 2024 – 2026 Eestisse 16 uut Škoda elektrirongi, millest 11 on pikamaarongid ja 5 linnalähirongid.

  • Pikamaarongis on 236 istekohta (praegu 4-vagunilises 214), 15 rattakohta, toitlustusala, numereeritud istekohad.

  • Linnalähirongis on 263 istekohta (praegu 4-vagunilises 262, 3-vagunilises 188), 18 rattakohta.

  • Tallinn – Tartu liinilt vabaneva diiselrongide ressursi abil saab tihendada Narva ja Viljandi suundade graafikut.