Infortar omas Farmataris seni 80% osalust, mille ostis ära Apteegikaubanduse Hulgimüük OÜ, mille omanikuks on omakorda Martin Henningu ja Maido Mölderi firmad. Tehingu summat ei avalikustatud. Lisaks Infortarile omab Farmataris 20% osalust ettevõte ONBord OÜ.

Ravimite ja apteegikaupade hulgimüüja Farmatar alustas tegevust peale apteegireformi jõustumist. Ettevõttega loodeti hakata konkurentsi pakkuma Margus Linnamäe samas valdkonnas tegutsevale ettevõttele Magnum, kirjutas Äripäev neli aastat tagasi.

Ettevõtte kodulehekülje teatel kuuluvad firma tooteportfelli retsepti- ja käsimüügiravimid, apteegikosmeetika, meditsiiniseadmed, toidulisandid, isikukaitse- ja hügieenivahendid.

Kui 2023. aasta aruanne pole Farmataril veel avalik, siis 2022. aastal teenis ettevõte 1,3 miljoni eurose müügitulu juures 353 000 eurot kahjumit. Sealjuures oli ettevõtte omakapital toona 508 000 euroga miinuses.

Infortari viimase ehk 2024. aasta I kvartali aruandest selgub, et omakapital on vahepealsel ajal vajunud veelgi rohkem vee alla, olles märtsi lõpu seisuga 938 000 euroga miinuses.