Asutatud tütarühing kuulub täielikult emaettevõttele Bercman Technologies ning selle juhatuse liikmeks määrati Mart Suurkask, kes on ka ühtlasi Bercmani tegevjuht.

Suurkase sõnul tähistab elektriautode kiirlaadijate tootmine ja müük ettevõtte jaoks strateegilist laienemist maailma ühte kiiremini kasvavasse ärisektorisse. „Uus ärisuund on väga loogiliselt seotud meie varasemate tegevustega. Oleme üle seitsme aasta tegelenud nutikate infrastruktuurilahendustega ning omame grupis rohkem kui kümnendi jagu insenerivaldkonna kogemusi tootearenduses,“ lisas Suurkask pressiteates.

Värskelt asutatud ettevõtte juht viitas turu suurele nõudlusele kvaliteetse laadimisvõrgustiku järele, rõhutades, et oma tegevusega keskendutakse ennekõike suurema jõudlusega kiirlaadijate tootmisele. Euroopa Autotootjate Liidu (ACEA) 2023. aasta viimase kvartali statistika kohaselt oli Euroopa Liidus kasutusel olevatest laadijatest vaid 14% kiirlaadijad. Bercman Energy arendatavate kiirlaadijate laadimisvõimsused jäävad vahemikku 50-400 kW võimaldades võimsamatel laadijatel Suurkase sõnul keskmise elektrisõiduki aku täis laadida umbes veerand tunniga.

Kiirlaadijate arendustöid alustati juba möödunud aastal ning ettevõte plaanib esimesed tooted klientidele üle anda septembri lõpus. Sealjuures alustab Bercman Energy laadijate tootmist Eestis, kuid kiirelt kasvava turunõudluse katmiseks on juba kinnitatud esialgne kokkulepe elektroonikatoodete tootmise valdkonnas laialdast kogemust omava rahvusvahelise partneriga.

Kiirlaadijate turuletoomise kiirendamiseks kaasab ettevõte investeeringuid ka ettevõttevälistelt investoritelt. Tänaseks on ettevõte kindlustanud investeeringuid Eesti investoritelt umbes veerand miljoni euro ulatuses. Hetkel Bercman avalikku rahakaasamist ei kavanda, kuid võimalusest täiendavalt huvitatute puhul on ettevõte valmis investorite ringi suurendama.

Bercman on 2016. aastal asutatud tehnoloogiaettevõte, mis pakub arendusteenuseid, omatooteid ning tehnoloogia terviklahendusi.  Bercmani konsolideerimisgruppi kuulub emaettevõte AS Bercman Technologies, ning tütarühing Krakul OÜ.

Enne tänast kauplemispäeva oli Bercmani aktsia tänavu langenud 32%, kaubeldes reedese seisuga First Northi börsil 1,35 euro juures. Tänane teade on andnud Bercmani aktsiale aga hoogu, kui aktsia on täna kella 13 seisuga tõusnud 32,6%, tõustes 1,79 euroni. Täna on kokku tehtud 76 tehingut, kauplemiskäive 3589 eurot.