Investeerimispanga TD Securities sõnul kogunevad sajad tuhanded Swiftie’d augustis Londonisse, et näha ihaldatud lemmikut. Ometi võivad eesootavad ülesastumised seada keerulisse olukorda Suurbritannia majanduse, misjärel võib raskesse olukorda sattuda Inglise keskpank enda sooviga intresse langetada.

„Me eeldame, et Inglismaa keskpank langetab intresse augustis, aga inflatsiooniandmed selleks kuuks võib plaani panna pausile,“ ütles TD panga strateeg Lucas Krishan.

Nimelt oodatakse, et Inglismaa keskpank alandab intresse seniselt 16 aasta kõrgeimalt 5,25%-liselt tasemelt. Samas jagub selle langetuse osas mitmeid kõhklusi, sest augustis toimub ka Swifti tuur. Näiteks võib ainuüksi hotellihindade tõus omada olulist mõju teenuste inflatsioonile. Langetuse tegemiseks vaatavad otsustajat suurt pilti ja teenuste pool omab kogu vaatest olulist osa.

Swifti välja müüdud kontsertide mõju majandusele on täheldatud varemgi. See aga on toonud käibele terminid nagu „swiftflation“ ja „swiftonomics“. Need viitavad sellele, kuidas teenuste nagu hotellide, lendude ja restoranide tarbimine Swifti kontsertide kontekstis oluliselt kasvavad ja mõjuvad majandusele hoogustavalt.

Edinburgh ja Šotimaa, kust Grammysid võitnud lauljatar oma tuuriga alustab, eeldatakse, et tarbimine kohalikul tasandil saab olema kusagil 77 miljoni naela suurune. Barclay pank aga eeldab, et kogu Suurbritannia tuur turgutab kogu Suurbritannia majandust hinnanguliselt miljardi Briti naelaga.