Jalgpalli 2024. aasta Euroopa meistrivõistlused on alanud, mis tähendab mitmete jalgpallifännide jaoks põnevate mängude kõrvale õlle nautimist, kirjutab Euronews.

Selle elamuse hind sõltub aga palju sellest, kus fännid asuvad või kuhu nad reisivad. Hiljutised andmed näitavad suuri erinevusi kodumaise õlle ja alkohoolsete jookide üldise hinnataseme vahel kogu Euroopas. See tähendab, et fännid peavad arvestama erinevate kuludega.

Elukalliduse statistikat näitava veebisaidi Numbeo andmetel varieerub kodumaise õlle (0,5 liitrit) hind restoranides ja pubides 2 eurost Sofias kuni 8,6 euroni Taani pealinnas Kopenhaagenis.

Euroopa vabakaubanduse assotsiatsiooni (EFTA), Ühendkuningriigi ja ELi kandidaatriikide puhul on esikohal Islandi Reykjavík 10-eurose õlle hinnaga, millele järgneb Oslo 9,6 euroga.

Graafikus on hinnad toodud eurodes ja arvestatud 0,5 liitrise vaadiõlu hinnaga.

Järgnevad Kopenhaagen ja Helsingi, kus keskmine vaadiõlu hind on 8 eurot. Üldiselt maksab vaadiõlu kõige rohkem Põhjamaades (Rootsi, Norra, Taani). Seevastu on Kiievis õlu hind nt väga madal, vaid 1,1 eurot 0,5 liitrise õlu kohta.

Õlle hind on suhteliselt madal ka Madridis (3,5 eurot) ja Lissabonis (3 eurot).