Adidas lubab süüdistusi uurida täie tõsidusega, kinnitades, et „on pühendunud seaduste ja ettevõtte sise-eeskirjade ning eetikastandardite järgimisele kõikjal, kus nad tegutsevad“, kirjutab Financial Times.

Vilepuhujate kirjas, mille on kirjutanud Adidase Hiina haru töötajad, on lehe andmetel nimetatud mitut kõrget juhti ka nimepidi. Siiski pole Financial Timesile teadaolevalt tõsisest altkäemaksujuhtumis süüdistatavaid veel ametipostidelt eemaldatud.

Kirjas süüdistatakse üht tippjuhti, kes vastutab Adidase Hiina turunduseelarve eest, mis küündib 250 miljoni euroni aastas. Teist tippjuhti süüdistatakse tarnijatelt miljonite eurode väärtuses sularaha ja teiste füüsiliste esemete, näiteks kinnisvara vastuvõtmises.

Adidas uuendas oma Hiina haru juhtkonda pärast koroonapandeemiat. Enne viiruse puhangut oli Hiina turg Adidasele väga tulus, kuid praegu ei lähe ettevõttel seal just kõige paremini.

Põhjuseks on pandeemia järelmõjud ja kohalike tarbijate biokott Lääne kaubamärkidele pärast seda, kui paljud Lääne ettevõtted lõpetasid Hiina Xinjiangi piirkonnast puuvilla ostmise sealsete inimõiguste rikkumise tõttu.

Financial Timesi kinnitusel on Adidasel kindel plaan Hiina turg tagasi võita. Nad on palganud uue tegevjuhi, kes töötas varem Hiina pesutootjas Cosmo Lady. Ta lubab võita sealsete tarbijate südamed tagasi patriootliku kollektsiooniga.