Miljonineiu, tuntud investor ja rahatarkuse jagaja, on sündinud Tartus. Alates 14. eluaastast kuni ülikoolieani elas ta Võsul, seejärel kolis ülikooliõpingute ajaks Tartusse tagasi, pärast seda elas poolteist aastat Kadrinas. Tema teekond finantsvabaduse suunas algas viis aastat tagasi väikesest 100-eurosest investeeringust, mida inspireerisid tema isiklikud kogemused ja tähelepanekud ümbritsevate inimeste elust. Tõsisem huvi rahatarkuse ja investeerimise vastu tekkis ülikoolis, mil ta mõistis, et investeerimine on tee eesmärkide ja unistuste täitmiseks.

Miljonineiu sõnul ei ole kogumise ja investeerimisega tegeledes vahet, kus elada, sest investeerimis- ja kogumiskontod saab avada igal pool, kasutades veebi. Siiski arvab ta, et maal elades on lihtsam raha kõrvale panna, sest seal on elamiskulud palju väiksemad. Väiksemates kohtades on korterid mitmeid kordi soodsamad kui suurlinnades ning ka ahvatlusi, nagu toidukulleri tellimine ja taksoga sõitmine, ei ole. Maapiirkonnas on võimalik osa oma toiduainetest aiamaal ise kasvatada ja nii kulusid kokku hoida.

Ta jagab kolme enda jaoks kõige olulisemat praktilist näpunäidet kogumiseks ja investeerimiseks igas Eestimaa nurgas, mis ei nõua suuri summasid ega keerulise finantstausta tundmist.

Hari ennast ja praktiseeri teadmisi

Rahatarkuse- ja investeerimisalaseid raamatuid, artikleid, veebikoolitusi ja filme leidub igal pool! Esimene samm on lihtsalt guugeldada küsimust, mis rohkem huvitab, ning sealt edasi leida aeg, et teemasse süveneda. Miljonineiu soovitab Kristi Saare raamatut „Kuidas alustada investeerimisega“ ning Jaak Roosaare rikkaks saamise õpikuid. Lisaks julgustab ta alustama kohe õppimise käigus ka praktiliste tegevustega, näiteks eelarve pidamisega.

Automatiseeri oma säästude kogumine ning pane need teenima

Miljonineiu arvates ei pea alustama kogumist ja investeerimist suurte rahasummadega. Näiteks võib alustada sellest, et suunata kogumiskontole väike summa iga kaardimakse või pangaülekandega. Niiviisi märkamatult kogudes võib kiiresti kokku saada arvestatava summa. Coop Panga Rahasahtli kasutajad koguvad sellisel viisil kuus keskmiselt 170 eurot.

Coop Panga Rahasahtel on tark viis, kuidas jõuda oma eesmärkideni. Selleks on erinevaid võimalusi, näiteks võib kõik tehingud ümardada järgmise euroni või koguda fikseeritud summa igalt makselt. Samuti saab kogumiskontole seadistada püsimakseid või koguda ühekordsete maksetena. Rahasahtlis olev konto teenib igakuiselt ka intressitulu.

Ole järjepidev

Pea meeles, et kogumine ja investeerimine on maraton, mitte sprint. Miljonineiu arvates teevad väikesed järjepidevad sammud kokku suure muutuse. Järjepidevusele aitab kaasa kogumise ja investeerimise automatiseerimine. Tehes püsimakseid investeerimiseks, kogumiskontole või kolmandasse pensionisambasse.

Raha ja aega aitab säästa ka kohalike pangateenuste kasutamine. Kui elad maal ning lähimasse linna sõitmine võtab palju aega, tasub eelistada endale lähedal asuvaid pangateenuseid. Näiteks Coop Panga kontorid asuvad 14 erinevas paigas üle Eesti ning lisaks saavad Coop Panga kliendid sularaha tasuta välja võtta ja arvele maksta kõigis Coopi kaupluste kassades. See võimalus hoiab kokku palju väärtuslikku aega, kui on vaja teha sularahatehinguid.

Coop Pank on pühendunud Eesti inimeste ja ettevõtete toetamisele igas piirkonnas. Kohalikud pangad pakuvad enamasti arvelduspakette, mis maksavad arvelduskonto jäägilt 0,01% intressi. Ent on ka neid, kes maksavad arvelduskonto jäägi pealt 100 korda rohkem ehk arvestatavat 1% intressi aastas. Näiteks kui keskmiselt seisab aasta ringi arvelduskontol ligi 5000 eurot, maksab Coop Pank Rändrahnu paketis kliendi arvelduskontole selle eest aasta jooksul kokku ligi 50 eurot.

Alusta raha kogumisega juba täna ja ava Coop Panga Rahasahtel!

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge tingimustega ja vajadusel konsulteerige asjatundjaga.

Jaga
Kommentaarid