„Rasked ajad vajavad ilusaid jutustusi. Nii nagu Pipi Pikksukk unistas Kurrunurruvuti saarele minekust, nii unistab keskmine eestlane soojast ilmast, uutest lõbusatest sõpradest ja helesinisest merest, kuhu otse oma terrassilt hüpata,“ räägib Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman. Ehk keegi kunagi tõesti läkski kuskile, rääkis oma personaalse loo suureks, sest soovis pool oma krundist kellelegi maha müüa ja nii need legendid elama hakkasid, lisab ta.

Soomani sõnul on aga asi üsna tõsine. „Meie turuosalised puhuvad ilma igasuguste süümepiinadeta ajakirjanduse vahendusel inimestele puru silma ja niimoodi juba aastaid. Kord tekib täiesti tühjast kohast arendusprojekt, mis peaks varjutama kõik teised, siis hakkavad inimesed väidetavalt massiliselt suvilaid ostma, ehkki tehinguandmed seda ei kinnita, nüüd on siis käes uus laine soojale maale kolimise teemal,“ põhjendab ta.

Kinnisvaraettevõtja märgib, et on väga tore, kui kõrgema klassi sissetulekuga inimesed saavad endale Taisse, Hispaaniasse või kasvõi lõunanabale suvila soetada, aga selle näol on ja jääb tegu üksikute inimeste privileegiga. „Reaalsus on aga selline, et inimesed lendavad odavlennuga Barcelonasse, kohtavad seal eestlast või kahte, õhkavad veiniuimas kaasa, kuidas nad kohe-kohe ka sinna kolivad ning siis lendavad nädala pärast sama odavlennuga koju tagasi, et hakata uueks reisiks raha korjama,“ ütleb Sooman.

Ta soovitab müütide eristamiseks tegelikkusest esimese asjana numbreid otsida, mis avalikkuses väidetud kinnitaks „Kui numbreid võtta pole, siis tuleb kasutada kainet loogikat. Antud juhul kinnitasid kaine loogika olemasolu meie varajased soojalained, mille saabudes kadusid igasugused jutustused Toscana või Andaluusia võrratutest päikeseloojangutest,“ tõdeb Pindi Kinnisvara müügipartner.