Võistlussarja juured on sügaval seitsmekümnendates, kui see kandis nime TPI Spordiklubi spartakiaad. Rektori Karika nime all küttis ettevõtmine kirgi selle sajandi alguses ning alati on see olnud enamat kui pelgalt spordivõistluste sari. See on olnud kui sild, mis ühendab ülikooliperet kõigil kallastel. Tudengid tegid koostööd professoritega, vilistlased võtsid ühendust oma alma mater’iga ning igal üritusel oli õhk meeskonnavaimust paks. See ühtsustunne oli käegakatsutav, lammutades barjääre ja luues püsivaid suhteid.

Kahe aasta eest tagasi tulnud Rektori Karikas püüdis selle kõik taaselustada, keskendudes vaimsele ja füüsilisele heaolule, julgustades osalejaid välja astuma virtuaalsest maailmast ning looma tõelisi tähenduslikke kontakte ja suhteid.

Hooaeg 2023/24 mitte ainult ei vastanud nendele ootustele, vaid ületas kõiki. Sarjas osalejate arv tõusis eelmise aasta 1586-lt uskumatuna tunduvale 4065-le. Mõõtu võeti näiteks jooksmises, pimevõrkpallis, orienteerumises, nooleviskes, aga ka mälumängus.

Toetajad on suurimad fännid

Rektori Karika fenomenaalne edu sai võimalikuks tänu ülikooli hea koostööpartneri ja nüüd ka Rektori Karika peasponsori tiitlit hoidva Swedbanki tohutule toetusele. See on ideaalne näide, kui palju koostöökohti võib ettevõte suures ülikoolis leida. Lisaks on Swedbank pikaaegne TalTechi Arengufondi toetaja ning annab kaks korda aastas välja stipendiume majandusteaduskonna ja IT teaduskonna bakalaureuseõppe üliõpilastele (vaata Youtube’i videot sellest koostööst).

Swedbanki esindusmeeskonnad olid kohal pea kõikidel etappidel ning hoidsid vilistlaste ja ettevõtte lippu kõrgel. Rektori Karika osalejatest üle 20% olid vilistlased ja ülikooli töötajad.

Hindamatu panuse ettevõtmisesse andsid ka Teamsport.ee, Hartwall, TalTechi vilistlaskogu, Eesti Dartsi Liit ja Eesti Sõudeliit. Suurimat toetust pakkus aga TalTechi rektor Tiit Land ja tema meeskond, kelle usk Rektori Karika vajadusse ja tähtsusesse oli pöördelise tähtsusega ja kes osalesid üksi või meeskonnaga pea kõikidel etappidel.

Majandusteaduskonna triumf

Rektori Karika võitja selgus peale viimast etappi – autolükkamist. Seekord sai võidupisaraid pühkida majandusteaduskond, kogudes aasta peale 6772 punkti. Rektori Karika võit näitab majandusteaduskonna tudengite, töötajate, vilistlaste ja poolehoidjate vankumatut pühendumust, strateegilist planeerimist ja ühtsust. Auhinnaraha 15 000 eurot investeeritakse projekti, mis toob kasu kogu ülikooli kogukonnale, väljendades tagasiandmise vaimu.

Aktiivne üliõpilaselu innustab noori vabatahtlikuna kaasa lööma

Näeme, et Rektori Karika sari on ülikoolipere veel enam liitnud. Teaduskondade üliõpilasaktivistid koonduvad järjest enam ning tõmbavad ka vaiksemaid kaastudengeid meeskonnatöösse, et ikka tugevama ja võimsamana teaduskonda esindada. Oleme kindlad, et just sellisest kaasahaaravast ning ühtsest tudengielust soovivad kõik osa saada.

Tehnikaülikoolis on üle 30 üliõpilasorganisatsiooni, mis kõik koondavad erinevate valdkondade huvialaentusiaste ning teevad tihedat koostööd ka ettevõtetega. Nendesse organisatsioonidesse kuulub üle 2200 üliõpilasaktivisti. Need on need noored, kes on valmis panustama vaba aega oma erialade populariseerimisele, arendamisele, tudengikogemuse edendamisele, sündmuste korraldamisele jne. Neil noortel tasub silma peal hoida ja neid näiteks stipendiumiga toetada.

Lõppude lõpuks ei olnud Rektori Karikas ainult lugu võitmisest – see oli ühine aeg oma kaastudengite ja sõpradega, barjääride lõhkumine ja kustumatute mälestuste loomine, mille väärtus aastatega aina kasvab. Tehnikaülikooli kogukond on oma ühiste pingutuste ja saavutuste kaudu näidanud, et ühtsusega on võimalik saavutada erakordseid tegusid nii spordiväljakul kui ka mujalgi.

Kui ka sina soovid saada tippetegijaks ja osa TalTechi kogukonnatundest, siis nüüd on viimane aeg esitada avaldus TalTechi õppima tulemiseks. Vastuvõtt lõppeb 3. juuli keskpäeval. Vaata lähemalt: taltech.ee/tulevik.

Loe veel:

„Jüri Ross: lisaks tehnikateadmistele andis tehnikaülikool ka semukapitali“ Jüri Ross, vilistlane ja Büroomaailma asutaja.

Jaga
Kommentaarid