„Uue keskuse avamine on oluline samm ettevõtte jätkuvas kasvustrateegias ning on elektrimaterjalide turu arenguid silmas pidades investeering tulevikku. See on meie valdkonna suurim müügi- ja logistikakeskus terves Baltikumis, läbi mille kindlustame ja kasvatame oma liidripositsiooni nii Eestis, aga ka Lätis ja Leedus,“ ütles Würth Grupi asepresident ja W.EG. Eesti OÜ juhatuse esimees Timo Raimla uue keskuse avamisel.

Endine Elektroskandia Baltics, 2016. aastast W.EG. Eesti nime kandev ja Saksa suurkontserni Würth Grupp kuuluv elektrimaterjalide hulgimüüja avas neljapäeval Tallinnas uue müügi ja logistikakontori, kuhu kolis ka ettevõtte peakontor. Hoones on 1100 ruutmeetrit kaubanduspinda, 1600 ruutmeetrit kontoripinda ja 6500 ruutmeetrit siseladu.

Lisaks on keskusel 15 000 ruutmeetri suurune välisladu, mida saab tulevikus laiendada 25 000 ruutmeetrini. Osa lao- ja kontoripinnast on ka välja üüritud. „Kui varasemalt olid meil keskladu ja müügiesindus eraldi majades, siis nüüd oleme loonud klientidele kõik võimalused saada kaup kätte ühest kohast ja võimalikult kiiresti,“ rääkis Raimla.

Kümme miljonit eurot maksma läinud müügi- ja logistikakeskus on varustatud kaasaegsete keskkonnasäästlike tehnoloogiatega, sealhulgas päikesepargiga katusel ja autonoomsete energiasalvestusseadmetega. Esinduse rajamisel panustati kvaliteetsele teenusele ja keskkonnasõbralikele lahendustele. Maja ette on rajatud elektriautode kiirlaadimise ala ja paigaldatud kauba ööpäevaringseks väljastamiseks pakiautomaadid.

Ettevõte on teenindanud viimased seitse aastat ka riikliku võrguettevõtte Elektrilevi jaotusvõrgu hooldamist ja laiendamist üle Eesti. Enam kui 28 Eestis tegutsenud ettevõtte uus keskus asub Tallinna lennujaama ja tulevase Rail Balticu terminali vahetus naabruses nelja hektari suurusel Suur-Sõjamäe põik 11 kinnistul. Sealt on otseühendus Tallinna ringteele ja suurematele maanteedele.

Würth Grupi kontserni kuuluv ettevõte pakub siinsel turul pea 80 000 toodet elektrivõrkude, ehituse, tööstuse ning valgustuse valdkonnas. Ettevõte annab Eestis tööd enam kui 130 inimesele ning omab müügiesindusi lisaks Tallinnale veel 11 linnas. W.EG. Eesti eelmise aasta käive oli üle 62 miljoni euro, olles sellega kogu Balti regiooni suurim elektrimaterjalide hulgimüüja.