Hiina rahvuslik meditsiinitoodete administratsioon kiitis heaks iganädalaselt süstitava kaalualandamisravimi Wegovy, ütles Novo Nordisk enda pressiteates. Ravim muutub esialgu kättesaadavaks patsientidele, kelle kehamassiindeks (BMI) on enam kui 30 ja kel on vähemalt üks rasvumisega kaasuv haigus.

Esialgsetele täiendavatele kommentaaridele Novo Nordisk kommentaare CNBC-le pole andnud, kuid märtsis ütles Taani ravimitootja, et nad keskenduvad pigem patsientidele, kes suudavad ravimi omast taskust kinni maksta. Täna ehk kirjutamise hetkel on Novo Nordiski aktsia 1,8% kõrgemal.

Hiina rahvusliku tervisekomitee sõnul 2020. aasta raportile tuginedes enam kui pool Hiina 1,4 miljardi suurusest populatsioonist on ülekaalulised või rasvunud. Samas näitavad erinevad uuringud, et Hiinas töötatakse välja umbes15 eriversiooni, mis sarnanevad Ozempicule ja Wegovyle.

Ozempic sai Hiinas heakskiidu 2021. aastal ja müük seal piirkonnas eelmisel aastal kahekordistus. Nii Novo Nordisk kui ka Eli Lilly võitlevad siiani kasvava nõudlusega rasvumisvastase ravimite vallas. Esmaspäeval teatas näiteks Novo Nordisk, et nad investeerivad 4,1 miljardit dollarit tootmisesse, et suurendada võimekust USA-s. Uus tootmisosa peaks North Carolinas valmima vahemikus aastatel 2027 kuni 2029.