Coca-Cola esitas Venemaa patendiametile aprillis kolm kaubamärgitaotlust, et registreerida seal sellised tootemargid nagu Sprite ja Fanta. „Intellektuaalomand on Coca-Cola Company jaoks väga oluline ning me tegeleme pidevalt selle tugevdamisega kogu maailmas,“ ütles Coca-Cola pressiesindaja Reutersile. „Venemaal sisse antud taotlused on mõeldud meie kaubamärgiõiguste säilitamiseks.“

Starbucks esitas Venemaa patendiametile mai lõpus kaheksa sarnast taotlust. „Starbucks esitab oma kaubamärgi kaitsmiseks regulaarselt taotlusi üle maailma,“ sõnas ettevõtte pressiesindaja.

Teisedki Lääne ettevõtted, nagu Rootsi mööblihiid IKEA, on pärast oma äritegevuse lõpetamist esitanud Venemaal sarnaseid kaubamärgitaotlusi.

Starbucksil oli varem Venemaal 130 kohvikut ja ligi 2000 töötajat, kuid emafirma müüs kohaliku ettevõtte ära 2023. aasta suvel. Ostja avas keti uuesti Stars Coffee nime all.

Ka Coca-Cola lõpetas Venemaal Coca-Cola, Sprite’i ja Fanta müümise. Kohalik ettevõte vahetas nime ja müüb nüüd karastusjooki nimega Dobry Cola.