Sel aastal teistkordselt välja antavale „Riigikaitsjate toetaja“ tunnustuse konkursil hinnati ligi 400 ettevõtet ja nende panust Eesti riigikaitsesse. Pronkstaseme tunnustuse pälvisid ettevõtted, kes säilitavad oma reservväelaste palga. Hõbe-, kuld- ja eritunnustuse pälvisid ettevõtted, kes lisaks palga säilitamisele on pakkunud muid hüvesid või soodustusi reservväelastele. Saku Õlletehast tunnustati „Riigikaitsjate toetaja“ hõbetasemega.

Saku Õlletehase personalijuhi Gea Libliku sõnul on õlletehas läbi aastate väärtustanud Eesti riigi kaitsjate panust ning võimaldanud oma töötajatel muretu südamega osaleda õppekogunemistel, tasudes makstava toetuse ja palga vahe. „Saku Õlletehasele on kõige tähtsamad meie inimesed. Teadvustame endale selgelt, et sel perioodil ei viibi meie töötajad mitte üksnes töölt eemal, vaid eemal ollakse ka oma perede juurest ning seetõttu tuleb inimestel tihti harjumuspärane kodune elu veidi ümber korraldada. Arvan, et just sel põhjusel on väga oluline, et inimesed ei peaks lisaks kõigele muule muretsema oma tööülesannete täitmise ja/või sissetuleku pärast sel perioodil,“ rääkis Gea Liblik.

Kõige suurema ehk eritunnustuse said aga kolm ettevõtet, millest üks oli G4S. Kokku säilitasid nad 70 riigikaitsja palga ning toetasid igakülgselt reservohvitseride kogu tegevust.

Ettevõtte juhatuse esimehe Priit Sarapuu sõnul tundus reservistide palga säilitamine juba aastaid tagasi enesestmõistetav. „Imelik oleks olnud öelda, et võta puhkust,“ lisas ta. „On täiesti normaalne, et me tahame riigikaitset igati toetada.“

Tunnustuse saajad valis välja žürii, kuhu kuulusid kaitseministeeriumi, kaitseväe ja kaitseliidu esindajad.