Renoveerimistööd algavad juuni lõpus, kui toidumaailm saab täielikult uue ilme. Uuendatud saavad ka 0-korruse üldalad ning värskendatakse ka Elisa, Juustukuninga ja Apotheka pinnad. Augusti lõpus avab uksed kesklinna esimene Mileedi lillepood ning uue hingamise saab ka Matsimoka lihapood.

Tartu Kaubamaja keskuse tegevjuhi Kristel Liivapuu sõnul soovib kaubamaja pakkuda oma külastajatele parimat, mis tähendab ka ajaga kaasas käimist ja keskuse värskendamist. „Renoveerimise eesmärk on muuta Tartu Kaubamaja kaasaegsemaks. Soovime tööd teostada võimalikult kiiresti, mistõttu on värskenduskuuri läbivad kauplused sellel ajal suletud. See võib tekitada külastajates ebamugavust, kuid loodame mõistvale suhtumisele ja kannatlikkusele,“ selgitas Liivapuu.

Tartu Kaubamaja 0-korruse uus ilme

Uuendatud alad plaanitakse avada hiljemalt augusti lõpus, kuid mitmed kohad jäävad avatuks terve suve vältel. Näiteks on renoveerimise ajal 1. korruse aatriumis avatud ainulaadne Taluturu pop-up-turg, kust leiab värske kohaliku toodangut.

Liivapuu lisas, et renoveerimistööde käigus laiendatakse ka kolmandal korrusel asuvat mänguala ja Apollo kauplust. „Oleme mõelnud keskuse väiksemate külastajate peale, et neilgi oleks keskuses mõnus aega viita. Juba on valminud Minimängula kõige pisematele ja õige pea täieneb see Ronilaga, mille plaanime avada juba juuli alguses,“ märkis Liivapuu.

Tartu Kaubamaja hakkab ilmestama uus toidumaailm.